Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

От днес до 7 юли: A to JazZ Festival в Южния парк на София

OFFNews 05 юли 2019 в 07:29 11434 0

Фестивалът A to JazZ започва днес и ще продължи до 7 юли в Южен парк 2 в София. Входът за него е свободен.

На тазгодишното издание на най-големия джаз фестивал у нас хедлайнери са Jacob Collier, Christian Scott aTunde Adjuah и Ghost-Note. Фестивалът тази година е посветен на младото поколение в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове.

Номинираният за Grammy виртуозен тромпетист, композитор и продуцент Christian Scott aTunde Adjuah ще демонстрира умението си да преминава границите на музикалните форми и културните традиции. 36-годишният музикант от Ню Орлиънс ще представи най-новия си албум Ancestral Recall пред българската публика.

Jacob Collier е другата млада звезда в A to JazZ 2019. 24-годишният певецът, музикант и продуцент спечели "Грами" и наградата Jazz FM с албума In My Room от 2016 г. Сред звездите, с които работи, се нареждат Herbie Hancock и Hans Zimmer. Българската публика ще има възможността да чуе и види на живо Jacob за първи път с неговия новосформиран квартет, с който ще представи новия си албум Djesse, a концертът е част от световното му турне.

За феновете на фънка е третият хедлайнер на фестивала – формацията Ghost-Note, зад която стоят музиканти от съставите на Snarky Puppy, Prince, Snoop Dogg, Erykah Badu, Markus Miller, Kendrick Lamar, Toto.

На сцената на A to JazZ ще се качат още квартетът Ritmos Negros (Перу, Испания, България), джаз проектът на Теодосий Спасов VЯRA, българо-холандското Bodurov Trio, Koka Mass Jazz. Басистът Димитър Карамфилов ще представи дебюта си “Екология”, Прея ще се изяви с първия си авторски албум, а българо-френския квартет MEY feat. JCat ще изпълни последния си запис Love & Receive.

A to JazZ Festival е част от календара на културните събития на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация "Америка за България", Столична община и Министерство на културата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews