Откриване на изложбата 'СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството'

OFFNews 31 юли 2019 в 09:22 1847 0

ЗАЩО

е важно

да можем да се изразяваме СВОБОДНО

и да можем като ГРАЖДАНИ

да се събираме на ПРОТЕСТИ и да се СДРУЖАВАМЕ за общи каузи?

Отговорите дава изложбата „СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството“. Заповядайте на откриване на експозицията на 5 август (понеделник) от 18:30 часа в Галерия на открито в градинката на „Кристал“, София.

През пролетта на 2019 Български център за нестопанско право отново провокира артистите от страната и извън нея да споделят своето социално ангажирано творчество чрез конкурса „Граждански будилник“.

Изложбата „СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството“ представя отличените в конкурса фотографии, илюстрации и текстове. Всички те, по различен артистичен начин, изразяват ангажираност към темата за гражданските права и свободи.

Творбите разказват за реални случки и събития и отразяват личното отношение на творците към силата на гражданското сдружаване, енергията на протестите и хората в тях, смисъла от свободата на словото и борбата за нея.

Инициативата се организира за втора поредна година. Изложбата може да разгледате по всяко време от 5 до 19 август 2019 г., в Галерия на открито в градинката на „Кристал“, София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !