Откриват Аполония в Созопол тази вечер

OFFNews 31 август 2018 в 08:13 2546 0

Празниците на изкуствата "Аполония" започват тази вечер в Созопол с концерт на Младежката филхармония -София със солист цигуларя Кай Орлинов.

На 34-тото издание на феста, което ще продължи до 8 септември на 5 фестивални сцени ще бъдат представени над 70 културни събития, част от тях са световни и национални премиери. 

„Аполония“ и тази година събира всички изкуства на едно място и това е Созопол. Във фестивалните дни до 8-ми септември всеки може да открие любимия си автор-музикант, художник, писател и артист. 30 концерта, 10 театрални спектакъла, 4 изложби и над 20 литературни събития са включени в програмата, уточнява артистичният директор на фестивала Маргарита Димитрова, цитирана от БНР.

Театралният спектакъл „Чамкория“ и филмът „Посоки“ на реж. Стефан Командарев са сред хитовите заглавия. 

По време на Фестивала специално място за всички ценители на литературата заема „Книжната Аполония“. За трета поредна година известни издателства ще участват в събитието и ще представят свои избрани автори и творби. Сред издателските къщи, които ще покажат най-добрите литературни произведения на редица български и чуждестранни таланти, са ИК Жанет 45, ICU, Издателство „Лексикон“, Artline Studios и други.

„Детската Аполония“, организирана от Фондация Аполония и Сдружение „Духовно огледало“, отново ще бъде сред акцентите на Фестивала. 19-ото издание на емблематичното събитие ще даде сцена за творческа изява на младите български таланти в областта на изобразителното и приложното изкуство, фотографията, музиката и хореографията. „Детската Аполония“ ще предостави и неповторима възможност на различни поколения творци да се срещнат на фестивала.

За музикалните фенове ще има и много концерти. Кулминацията на програмата тази година ще бъде закриването на фестивала от легендите на ФСБ, които ще отпразнуват 40 години от създаването на групата на сцената на Аполония на 8 септември. Сред останалите акценти в програмата са изпълненията на Хилда Казасян, Милица Гладнишка, Белослава, Jeremy?, както и актьорските изяви на Асен Блатечки, Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Луиза Григорова.

С концерт на ФСБ ще бъдат закрити празниците на изкуствата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews