Отличеният със Златен глобус 'Без милост' с гала прожекция на София филм фест

ОFFNews 08 януари 2018 в 14:35 2718 0

В програмата на 22-рия София филм фест „Без милост” („Aus dem Nichts”/„In The Fade”) на Фатих Акин ще бъде представен на гала прожекцията след Церемонията по връчване на наградите на фестивала. Лентата получи награда "Златен глобус" вчера.

Премиерата на филма беше преди няколко месеца в официалния конкурс на Кан. Никак не е случайно, че Даян Крюгер, с роля в първия немскоезичен филм в кариерата си, беше удостоена с наградата за най-добра актриса – Фатих Акин е способен на чудеса с актьори.

София филм фест вече ни е срещал с неговите филми „Сбогом, Берлин”, „Раната”, „Храна за душата” („Soul Kitchen”), „Музиката на Истанбул” и „На прага на Рая”.

В „Без милост” героинята на Крюгер е отчаяна и решена на всичко жена, която държи на възмездие за избитото си семейство и жестоко наказание за нео-нацистката групировка „National Socialist Underground”.

Фатих Акин споделя пред Variety, че за него „Без милост” е изключително личен филм. „По някакъв начин аз се оказвам в групата на „другите” в Германия, заради произхода си. Имам черна коса, родителите ми са от Турция – аз съм сред перфектните мишени за подобни ксенофобски атаки. Преди няколко години се появи списък в един уебсайт на име Nuremburg 2.0, там бяха изброили политици, артисти, хора на изкуството, и моето име фигурираше като мишена за нео-нацистите. Именно това ме провокира да напиша сценария и да снимам този филм – това е моят своеобразен ответен удар на безумието, на което сме свидетели.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови