Първа българо-македонска културна среща

OFFNews 10 октомври 2018 в 15:22 2074 0

Българският културен клуб – Скопие и фондация "Татковина" организират първата „Българо–македонска културна среща“ на 12 октомври от 18 ч. в литературен клуб „Перото“ в НДК.

В неформална обстановка изтъкнати културни дейци от двете страни на границата ще обсъдят състоянието на културните ни отношения и ще споделят препоръките и идеите си за тяхното развитие и укрепване.

В програмата на срещата е предвидено учредяване на Съвет за културно взаимодействие между България и Македония, както и приемане на "Декларация за необходимостта от засилване и укрепване на духовните и културните връзки между България и Македония."

Ще бъде представена и изложба: графика на групата "PRINTNEST" - творците от София и Охрид Зоран Мише, Павел Целкоски, Васил Ангелов, Иван Матеев и Горан Тричкоски, както и книгата „Паника в музея“ на писателя Иван Шопов от Скопие.

В програмата е предвидено още представяне на "SPAM STUDIOS" - режисьора Ана Батева и композитора Стефан Здравески, творци родом от Македония, намерили своята сцена в България, както и представяне на сборника и 2 CD „Български народни песни от Македония“, събрани от Коста Църнушанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !