Първият полуфинал на Евровизия 2017 е тази вечер

OFFNews 09 май 2017 в 12:49 8604 0

Тази вечер е първият полуфинал на най-голямото музикално събитие в Европа - Евровозия. Вторият полуфинал, с участието на Кристиан Костов, е в четвъртък и тогава той ще излезе под номер 15. А големият финал е в събота.

Зрителите от България не могат да подкрепят българския представител, но сънародниците ни в чужбина могат да гласуват в държавите, които участват във втория полуфинал. Те са 20 - Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия. 

Началото на Евровизия 2017 официално бе дадено на 7 май в Киев. Кристиан Костов и българската делегация в лицата на Йоана Левиева Сойър и Симеон Касабов от БНТ преминаха по червения килим под звуците на българската песен “Beautiful Mess”. Международният изложбен център, където се провежда конкурсът, има капацитет до 11 000 зрители.

Кристиан Костов на церемонията по откриването на тазгодишното издание

42 държави ще се състезават в конкурса за песен на Евровизия 2017, включително Румъния и Португалия, които се завръщат в състезанието след отсъствие от една година. Конкурсът тази година ще бъде специален за Австрия, Дания и Обединеното кралство, които празнуват 60-тата годишнина от първото си участие през 1957 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови