Подаряваме тефтерчето на Левски на гостите на председателството

ОFFNews 20 декември 2017 в 17:42 5859 1

Снимка БНТ

Министерството на културата ще подарява на министри от държавите членки на ЕС, посланици и официални гости по време на българското председателство на Съвета на ЕС дигиталния вариант на тефтерчето на Васил Левски.

Това съобщи по време на заключително събитие на Националния инициативен комитет за честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левски директорът на дирекция „Международни и регионални дейности“ в МК доц. д-р Венцислав Велев.

Министърът на културата Боил Банов е председател на комитета. В събитието днес взеха участие зам.-министърът на културата Румен Димитров, заместник-председателите на комитета – председателят на Изпълнителното бюро на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев и кметовете на Ловеч и Карлово - Корнелия Маринова и д-р Емил Кабаиванов.

Василев съобщи, че подготвена от комитета изложба за живота и делото на Дякона ще бъде предоставена на всички български училища в чужбина.

Доц. Велев уточни, че Министерството на културата организира отбелязването на още два юбилея през 2018 г. – 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев и 140 години от Освобождението на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

21.12 2017 в 10:42

И какво ще разбере някой чужденец от това тефтерче, без необходимия контекст?