Покана за полет до петото измерение: Тържествено откриване на CineLibri 2019

ОFFNews 02 октомври 2019 в 13:47 1959 0

Скъпи приятели! Уважаеми колеги, партньори и съмишленици! Споделете с нас грандиозното откриване на петото издание на CineLibri, единствения кинофестивал в света, който отдава почит на литературата, оживяваща на големия екран.
На 5 октомври зала 1 на НДК ще отвори врати за истинските ценители на седмото изкуство, сред които са и звездните гости Даниел Алфредсон, Гарард Конли, Рик Дъгдейл, Лоренцо Силва, А. Б. Йехошуа... По-късно към тях ще се присъедини и престижното международно жури, председателствано от Кристоф Ламбер.

Зрелищен космически пърформанс със специалното участие на Мила Роберт, Денис Попстоев и Георги Пеев ще ни „изстреля” в петото измерение, а веднага след това ще се преселим в края на XX век с новия филм на Роман Полански „Офицер и шпионин”! Увенчана с Голямата награда на журито във Венеция и награда FIPRESCI, екранизацията на прочутия бестселър на Робърт Харис от 2013 г., който вече има българско издание, беше определена от критиката като „мастерклас по създаване на исторически филм”. Плеядата от талантливи актьори в „Офицер и шпионин” включва и българина Владимир Йорданов („Бумеранг”, „Винсънт и Тео”). Тук той си партнира с Жан Дюжарден, Луи Гарел, Матю Алмарик и Венсан Перес.

CineLibri 2019 ще се проведе между 5 и 20 октомври в София и още седем български града – Варна, Пловдив, Бургас, Габрово, Велико Търново, Търговище и Стара Загора. Зрителите тази година ще се насладят на 55 първокласни филмови продукции, десетки съпътстващи срещи, галавечери на култури от цял свят, литературни и театрални премиери.

Очакваме ви на 5 октомври в 19:00 ч . в зала 1 на Националния дворец на културата! Желаем ви незабравими емоции в петото измерение - там, където литературните герои завладяват екрана под диригентската палка на най-големите визионери в съвременната кинематография! По случай петото издание на фестивала екранизираните книги ще се предлагат с отстъпка от 20% в интервала 5 – 20 октомври.

Билетите за всички прожекции и съпътстващи срещи са в продажба в съответните киносалони, на касите на EASYPAY и EPAYGO, в Casa Libri на ул. „Цар Асен” 64 и във фирмените книжарници на „Колибри” на ул. „Иван Вазов” 36 и във Френския културен институт на пл. „Славейков” 3. Можете да закупите билети и чрез официалната страница на фестивала: www.cinelibri.com.

CineLibri 2019 се провежда с подкрепата на Столична програма „Култура”, Национален фонд „Култура”, Национален филмов център, фонд „Култура” на Община Варна, Община Бургас, Община Габрово; с изключителното партньорство на Vivacom и със съдействието на УниКредит Булбанк. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Всички партньори и съмишленици са обявени на официалната страница www.cinelibri.com.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови