Последно представление на "Черна дупка" в театъра на НАТФИЗ (видео)

OFFNews | 06 юни 2019 в 16:16 | 1699 |0

Последното представление на "Черна дупка" от Горан Стефановски на вече завършилия клас на проф. Иван Добчев е този петък, 7 юни, от 19.30 ч. в Театър НАТФИЗ - Сцена 47.

За последните две години "Черна дупка" се превърна в едно от най-успешните представления в театъра на НАТФИЗ.

"Пиесата на Горан Стефановски е писана през 1987, години преди да се случи сриването на Югославия. В някакъв смисъл това е пророчески текст за нещо, което предстои да се случи с човеците на една държава, която е намерила модела на една всеобща конфедеративност, нещо като модела на Европейския съюз. Опасенията на автора на „Черна дупка” са, че всяка една такава конвенция стои в пряка опозиция с конкретното, индивидуално усещане за живеенето и то неизбежно води до конфликт между сетивното, индивидуалното проявление на човешкото и нормите, догмите на общността. Пиесата изследва последствията от един такъв опит да се „отлепи” от конвенциите на видимото и да се фиксира живеенето в невидимото, в ОТВЪДНОТО…" - разказва режисьорът проф. Иван Добчев.

В спектакъла участват Мартина Пенева, Марио Гълъбов, Мария Тепавичарова, Елена Дечева, Владимир Матеев, Михаил Рядков, Петър Петров, Мартина Георгиева, Мила Роберт, Кристина Беломорска.

Сценографията е на Ирена Дойчева, а музиката - на Асен Аврамов.

Билети можете да закупите от касата на Театър НАТФИЗ или в eventim.bg.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !