Представят красотата на българските жени в изложба (снимки и видео)

Калоян Константинов 26 април 2017 в 18:15 6429 0

„Аз съм Българка!” е проект на младия габровски фотограф Радослав Първанов, който цели да покаже красотата на българските жени, носии, природа и градове.

Най-накрая изложбата пристига и в столицата, където на 13 май от 18:00 часа в ресторант „МоМа” (ул. „Солунска” 28) авторът лично ще представи 30 от най-добрите си снимки (от общо над 20 000 "суров материал") и презентация на филм по темата. Експозицията ще може да бъде видяна до 26 май.

Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година, за което време фотографът изминава 8080 километра из цялата страна: Старият Пловдив, Централен военен клуб-София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата - Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Враца, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Кюстендил, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата. 

"Аз съм Българка!" представя 30 сюжета, 25 модела и 25 носии, като отнема 111 часа, прекарани в снимки от 45 градуса на слънце в полето до -5 градуса в снежна виелица в „Етъра”.

Амбициите на Първанов след изложбата в София са да издаде албум с историческа информация за мястото на снимките от всеки сюжет и да представи творбите си и родината ни в чужбина.

"Вярвам, че начинанието ми ще срещне подкрепа и ще мога да покажа на света колко красиви са българските жени, колко пищни са нашите носии и колко история се крие в градовете и селата ни. Според мен, България и българската красота трябва да бъдат показвани - местата, носиите и красивите ни жени са необходимост в и без това лишените от ценности времена. Имаме нужда от повдигане на духа и националното чувство", коментира преди време за OFFNews той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови