Предстоящи събития НДК 18 - 23 април

ОFFNews 18 април 2017 в 19:29 4328 0

18 април /вторник/

На 18 април (вторник) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата на Владимир Бошнаков – Дядо Владо – „Моят опит в народната и в природната медицина.

19 април /сряда/

Най-успешният и най-продаван струнен квартет в света BOND с концерт в София – 19 април, 20:00 часа, зала 1. Повече от четири милиона продадени копия от няколко студийни албума имат зад гърба си двете цигуларки Таня и Еос, виолистката Елспет и челистката Гай-И. Четирите са работили със знаменитости от ранга на сър Пол Макартни, Джими Пейдж, Браян Адамс, "Спайс гърлс", Леона Луис.

Книгата "Българският постмодернизъм XXI-XIX век. Към философията на българската литература" на д-р Пламен Антов ще бъде представена в „Перото“ в сряда (19 април) от 18:30 часа.

20 април /четвъртък/

На 20 април (четвъртък) от 19:00 часа ще бъде представена книгата на Иван Ланджев "Поетика на себенадмогването. Наративни стратегии у късния Лев Толстой“.

Между 20 и 30 април в кино „Люмиер Лидл” ще бъдат представени над 60 документални филми от цял свят, посветени на големите имена в световното изкуство и култура. Те са обединени във филмовия фестивал Master of Art, който се провежда за втора поредна година и е единствен по рода си в Югоизточна Европа.

Откриващият коктейл по случай филмовия фестивал Master of Art ще се проведе в „Перото“ от 22:00 часа на 20 април.

21 април /петък/

30-годишен юбилей на 144 СУ „Народни будители“ ще се проведе на 21 април на сцената на зала 1.

"Голем" в ДНК от 19:30 ч.

„Голем“ осмисля консумацията като глобална епидемия, като титанична центрофуга от ресурс–продукт–боклук, като емоционална, сексуална, ресурсна, пазарна, информационна конституция на живота. „Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за единствено средство на театралното търсене. Дъвката е произведена, овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене дъвката се изплюва и се превръща в боклук. „Голем“ изследва консумацията като партньорство с консуматива, като псевдо-сбъдване на неосъзнати и никога несвършващи мечти. Проектът интерпретира вечния блян по рай, завъртащ цикъла „пустота – консумиране – замърсяване“ в контекста на древния еврейски мит за героя Голем.

Билети: 10|8 лв.

Книгата на Сесар Майорки – "Остров Боуен" ще бъде представена в петък (21 април) от 16:00 часа в клуб „Перото“.

22 април /събота/

Оригиналната руска адаптация на един от най- любимите на децата по цял свят анимационен сериал „Маша и Мечока“, ви очаква със своите две представления на 22 април (събота) от 16:00 и 18:00 часа в зала 1 на НДК.

Поредната дискусия на Национален център за книгата – НДК ще се състои на 22 април от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Търсим заедно „Горчивата истина за задължителната учебна литература“. С ваша помощ и препоръки НЦК ще предложи незадължителен списък със заглавия, които да насърчават любовта към четенето.

23 април /неделя/

В неделя (23 април) от 18:00 часа испанската езикова гимназия „Мигел де Сервантес“ ще отбележи своята 25-годишнина на сцената на Зала 1.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови