Предстоящи събития в НДК 25 - 29 септември

ОFFNews 25 септември 2018 в 16:03 5350 0

25 септември

Най-новият роман на Мария Касимова-Моасе – „Балканска рапсодия“ ще има своето официално представяне на 25 септември от 19:00 часа в зала 42 на НДК.

Както подсказва заглавието, „Балканска рапсодия“ заплита съдбите на героите си в свят на религиозни табута, суеверия и закостенели морални норми – някъде между бежанските пътища на Албания, неукрепналата все още България и модерна Турция на Кемал Ататюрк.

26 септември 

Над 50 музиканти, певци и танцьори от ансамбъл „Филип Кутев“ ще представят пред зрителите за първи път в София, самостоятелен концерт-спектакъл „Фолклорни класици“. На 26 септември от 20:00 часа в зала 1 на НДК, зрителите ще имат честта да видят и чуят творческите постижения на музикално танцовите образци от създаването на ансамбъла (1951 г.) до 80-те години на ХХ век, завещано от фолклорните класици Филип Кутев, Маргарита Дикова, Кирил Дженев, Живка Клинкова, Иван Кавалджиев, Йордан Янакиев, Михаил Йорданов, Красимир Кюркчийски.

На 26 септември (сряда) от 11:00 часа в литературен клуб „Перото“ на пресконференция по повод първото издание на спортния празник „НДК 360 – Европейска вечер на спорта“.

Книгата на Меелис Фриедентал – „Пчели“ ще бъде представена на 26 септември от 18:30 часа в литературен клуб „Перото“.

27 септември

Книгата на Нася Кралевска-Оуенс – „България под комунизъм“ ще бъде представена на 27 септември от 18:30 часа в литературен клуб „Перото“.

29 септември

„Шоуто на ABBA“ идва за първи път в България за един впечатляващ концерт в зала 1 на НДК. На 29 септември (събота) от 20:00 часа българската публика ще има уникалната възможност да преживее отново магията на скандинавската група в двучасов лайв, посветен на 45-годишната музикална история на ABBA.

„Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“ на 29 септември от 11:30 часа, е първият спектакъл, с който литературен клуб „Перото“ стартира серията детски спектакли в културното пространство. Всяко съботно утро най-малките ще бъдат посрещани със забавни, поучителни и образователни спектакли. Първото представление ще запознае децата с темата за избора, пред който всеки един от нас е изправен всеки ден.

На 29 септември от 17:00 часа Национален дворец на културата ще се превърне в най-горещата точка за култура и спорт на столицата. „НДК 360“ ще изпита възможностите на желаещите да се включат в дисциплините бегово изкачване, фасадно изкачване, спортно ориентиране из НДК и издигане с балон.

Хореографът и изпълнител Дженин Дърнинг ще проведе тематичен уъркшоп в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформънс в дните 29 и 30 септември от 10:00 до 14:00 часа. Уъркшопът е отворен за практици и теоретици от всички области и профили на съвременните сценични изкуства. Местата са органичени, а входът е свободен.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови