Предстоящи събития в НДК за месец септември (програма)

ОFFNews 30 август 2018 в 13:48 4632 0

4 септември

Литературен клуб „Перото“ и Jazz FM организират концерт-разговор с кралицата на джаза Лени Вълкова на 4 септември от 19:00 часа.

Малко след като навърши 91 години, живеещата от близо 30 години в Лондон певица ще се срещне с колеги и почитатели, за да разкаже за своя пълен с музика и красота живот и да изпълни любими песни с Константин Владигеров на пианото.

Входът е свободен.

5 септември

На 5 септември от 15:00 до 21:00 часа ще бъде представена имерсивната инсталация на Християн Бакалов – "PURE". Тя ще покаже нов вид изкуство, а на участниците в него ще могат да открият артистичния си потенциал чрез контакта с нови и различни хора, обещава авторът.

Влизане на всеки 10 минути. Запазването на час става по график при закупуването на билет.

6 септември

Wladigeroff Brothers & Стунджи Янкулов ще изнесат концерт на 6 септември от 20:00 часа в литературен клуб „Перото“.

Събитието е част от специалната линия на НДК „Джаз в „Перото”. На концерта в „Перото” братя Владигерови и Стунджи ще представят своите авторски композиции – един своеобразен микс от фолклор, джаз, реге и клaсика, в напълно забавен и очарователен синхрон.

Билети за концерта може да закупите от билетните каси на НДК, онлайн на tickets.ndk.bg, както и на входа на “Перото” – час преди концерта.

14 септември

"Хендмейд фест код: Есен" се завръща в Национален дворец на културата в дните между 14 и 16 септември (петък до неделя) от 10:00 до 20:00 часа.

Разположен на ет. 0 и полуетажи.

18 септември 

За осма поредна година в зала 1 от 19:00 часа ще се проведе Международният фестивал за поп и рок музика – София.

Фестивалът дава сцена на автори и изпълнители в категориите „Конкурс за нова българска песен“ и „Международен конкурс за изпълнители“.

На 18 септември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще се състои премиерата на най-новия филм на „Камен Во Студио“ – „105 минути София“.

Пълнометражният документален филм „105 минути София“ представя всички исторически етапи, през които София е преминала, за да добие съвременния си вид. Разказът се движи по времевата линия на историята на града – от първите открити артефакти в софийското поле от 6000 г. пр. Хр. до наши дни.

19 септември 

На 19 септември от 18:00 часа в литературен клуб „Перото“ Евгени Минчев ще представи най-новата си книга.

21 септември

Приказният спектакъл „Кралят Елен” ще бъде изпълнен на 21 септември от 19:00 часа часа в театър "Азарян".

Негов автор е младата режисьорка Анастасия Събева, която е събрала осем млади актьори. 

24 септември 

На 24 септември от 19:00 часа в театър "Азарян" ще се състои премиерата на пърформънса „Черна дупка“.

Въпреки че заглавието произхожда от космическия феномен Черна дупка, не цели да обясни науката за него. „Черна дупка” предлага на публиката да се ангажира по начин, който да превърне изживяването в дълбоко, цветно пътуване без изход. Пърформансът изследва и споделя одисея, в която трима талантливи артисти се обединяват.

25 септември

Най-новият роман на Мария Касимова-Моасе – „Балканска рапсодия“, ще има своето официално представяне на 25 септември от 19:00 часа в зала 42 на НДК.

Както подсказва заглавието, „Балканска рапсодия“ заплита съдбите на героите си в свят на религиозни табута, суеверия и закостенели морални норми – някъде между бежанските пътища на Албания, неукрепналата все още България и модерна Турция на Кемал Ататюрк.

26 септември 

Над 50 музиканти, певци и танцьори от ансамбъл „Филип Кутев“ ще представят пред зрителите за първи път в София, самостоятелен концерт-спектакъл „Фолклорни класици“.

На 26 септември от 20:00 часа в зала 1 на НДК зрителите ще имат възможността да видят и чуят творческите постижения на музикално танцовите образци от създаването на ансамбъла (1951 г.) до 80-е години на ХХ век, завещано от фолклорните класици Филип Кутев, Маргарита Дикова, Кирил Дженев, Живка Клинкова, Иван Кавалджиев, Йордан Янакиев, Михаил Йорданов, Красимир Кюркчийски.

Книгата на Меелис Фриедентал – „Пчели“ ще бъде представена на 26 септември от 18:30 часа в литературен клуб „Перото“.

27 септември

На 27 септември от 20:00 часа зала 1 на НДК ще се проведе концерт-спектакъла „Сърцето на Андалусия“ на краля на фламенкото Висенте Амиго.

Енигмата на тази южна земя в прегръдките на Пиренейския полуостров, или Ал Андалус, както я наричали арабите, ще бъде разгадана за българската публика чрез най-чувствената музика – фламенкото. Китаристът от Кордоба, както наричат Висенте Амиго, е един от най-изтъкнатите изпълнители на фламенко на световната сцена с вече над 25-годишна кариера.

Книгата на Нася Кралевска-Оуенс – „България под комунизъм“, ще бъде представена на 27 септември от 18:30 часа в литературен клуб „Перото“.

29 септември

„Шоуто на ABBA“ идва за първи път в България за един впечатляващ концерт в зала 1 на НДК.

На 29 септември (събота) от 20:00 часа българската публика ще има уникалната възможност да преживее отново магията на скандинавската група в двучасов лайв, посветен на 45-годишната музикална история на ABBA.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови