Препоръчваме ви: 'Аз съм ти, Адрана' по недовършен роман на Димитър Димов с най-известните бг актьори

ОFFNews 23 септември 2018 в 00:05 4051 0

Днес от 18.00 часа в Дом на киното може да гледате българския филм "Аз съм ти, Адриана" на режисьора Петър Попзлатев.

Във филма участва цяла плеяда любими български актьори - Жанет Спасова, Ирмена Чичикова, Богдан Глишев, Захари Бахаров, Ованес Торосян, Владимир Пенев, Михаил Билалов и много други.

Филмът е базиран на недовършения роман на Димитър Димов „Роман без заглавие“ и продължението му, написано от дъщеря му Теодора Димова под заглавието „Адриана“.

Главната героиня е красивата Адриана, светска лъвица от стария хайлайф. На преклонна възраст тя се връща към миналото си. В спомените я връща младата Юра, която възрастната дама наема за своя компаньонка. Двете се сближават и съдбите им се преплитат.

Обява за работа е станала повод за срещата на 24-годишната студентка Юра с възрастната Адриана, наследила състоянието на своя богат баща. Срещата променя съдбите на двете жени. Юра постепенно обиква Адриана, която търси не просто сродна душа и спасение от самотата, а и изкупление на тежката вина, която носи през целия си живот. През 30-те години на ХХ век Адриана е изкусена да опита от всички удоволствия в реалността или поне да избяга в илюзиите. Годеницата на съблазнен от нея пилот се самоубива.

Юра е сирак от дете. Срещата на Юра е с Адриана не е случайна, а уредена от баба й (Жана Стоянович), която всъщност е сестра на загиналата преди 70 години годеница. Когато Юра разбира това, тя трябва да вземе отлагани решения за бъдещето, а и да остави Адриана да си отиде с мир от този свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови