Препоръчваме ви: Деян Донков в „Извън пътя” от режисьора на "Да обичаш на инат"

OFFNews 03 април 2018 в 06:00 2497 0

Най-новият игрален филм от сценариста и режисьора на „Двойникът”, „Господин за един ден”, „Да обичаш на инат”, „Маргарит и Маргарита” и много още любими на българския зрител игрални и документални филми Николай Волев „Извън пътя” ще бъде прожектиран днес от 20:30 часа в кино "Люмиер".

Историята на филма разказва за драматург с бивша слава, който търси изгубеното си вдъхновение сред спиращата дъха красота на българските планини. По време на една от експедициите си, творецът неочаквано среща прелестна муза на прага на женствеността. Близостта между 19-годишната циганка Салия и 55-годишния Стефан прераства в силна привързаност.

Чувствената им връзка се движи по ръба на бръснача и причинява дълбоко страдание на дългогодишната и предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия.

„Сюжетът е съвременна любовна история. Разказвам за проблемите на една дългогодишна брачна двойка, за застаряването, за творческото изхабяване, за необходимостта от свежест в личните отношения, както и за избора на път в живота – дали да съхраниш духовността си или да преследваш материалното, парите - споделя Волев за новия си филм - основната идея се зароди, когато замених Странджа и морето с Банско. За моя радост в този район е останала някаква чистота. Подейства ми обнадеждаващо природата, съхранена и неунищожена от съвремието и печалбарски пориви.”

Ако пък не ви се ходи на кино, ето няколко предложения за различни културни събития:

Театър 

Един от най-известните български актьори се събират под режисурата на най-успелия ни режисьор зад граница – Иван Пантелеев, който се завръща след 20-годишно отсъствие на родната театрална сцена. Утре от 19:00 часа на голямата сцена на Народен театър "Иван Вазов" може да видите постановката "Neoдачници" по Максим Горки. 

Музика

Документалният музикален спектакъл по стихове и басни на Валери Петров "Хвърчащите хора" може да бъде гледан на 3 април от 19:00 часа на сцената на City mark art center.

Спектакълът е създаден по идея на Ицко Финци, които също така и участва и дели сцената с Кирил Калев, Мишо Шишков и Георги Величков.

Изложба

Не пропускайте 136-тата самостоятелна изложба на една от най-уважаваните и влиятелни жени в историята на съвременната фотография - Мери Елън Марк, представена от "Майстори на фотографията" в Софийска градска художествена галерия. Експозицията може да бъде видяна до 22 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови