Препоръчваме ви: Изложба показва най-касовите филми, снимани у нас

OFFNews 24 април 2018 в 00:07 2069 0

 Днес от 19:00 ч. в Националния дворец на културата ще бъде открита фотоизложбата „България - кино дестинация”.

Изложбата показва кадри, направени от известния български фотограф Симон Варсано на снимачните площадки на различни международни филмови продукции, осъществени в България през последните години.

На снимките могат да се видят световноизвестни актьори от ранга на Робърт Де Ниро, Бен Кингсли, Джон Малкович, Вирна Лизи, Джерард Бътлър, Морган Фрийман и др. по време на работата си по филмите у нас. 

Вижте и останалите ни предложения за интересни културни събития за днешния ден:

Музика и танц

Спектакълът "Пориви" на френския хореограф Бенжамeн Бертран ще бъде представен като част от фестивала Antistatic в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс от 19:30 часа.

Бурята и поривите на вятъра всъщност са породени от движенията във въздуха – тази безтегловна маса, която протича свободно между вътрешни и външни пространства. „Пориви“ пренася на сцената флуидната динамика на вятъра в непрекъснато вълнообразно движение.

Един мъж, една жена, вентилатор и осезаем полъх на въздуха, който ги свързва. Нищо повече не е необходимо в „Пориви“ на младия френски хореограф Бенжамен Бертран, чието име все повече ще се чува на международната сцена. 

Във финия и интензивен дует с Леонор Цурфлю между техните две тела – едновременно подобни, но противоположни – всичко е въпрос на усещане за течението на въздуха, за потока на движението, за контакта между въздуха и кожата. Двамата се потапят в е танц, който прилича на своеобразен ритуал. Те са подпомогнати от електронните вибрации, създавани на живо от Флориан Гете.

Сцената се превръща в споделена чувствена територия, въвличайки възприятията на зрителите в необичайно „хореографско дишане“.

Театър

Класиката "Хамлет" по Уилям Шекспир ще се играе на сцената на Народен театър "Иван Вазов" от 19:00 часа.

Постановката е на Явор Гърдев, а в нея ще видим редица талантливи актьори като Aлександър Узунов, Иван Юруков, Леонид Йовчев, Мариус Куркински и Ованес Торосян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови