Препоръчваме ви: 'Кокошка' в Театрална работилница Сфумато

OFFNews
27 януари 2020 в 06:57 | 847 |0

Темата за свободния дух на човека е доста срещана в творчеството на Чехов. Така и нашите персонажи – Нина Заречная и Александър Тимофеевич, заминават за столицата, влюбвайки се един в друг и намирайки свободата в изкуството. Там те попадат във водовъртежа на „изкуствените“ среди и фалшивите приятелства.

Но какво става, когатo „свободата“ напусне духа на човека и стане причина за пошло поведение, за дързост към тривиалната творческа изява и живеенето, съпътсвано от материализма, от „външното“, от кича и желанието за шумна слава? И всичко това на всяка цена.

По този повод Чехов би допълнил: „Много ми е жал за тукашните хора – толкова са нещастни всички, толкова са самотни и тъй ги е покварила всички завистта – цяло нещастие! Родени роби, всички се умилкват, готови да целуват краката и да лижат петите на висшестоящите! Колко това е фалшиво и излишно!“, а Николай Коляда би добавил: „Хората на изкуството - са изкуствени“.

Заслужилият си добро име и място в съвременната руска култура – Николай Коляда е наричан и сравняван като Чехов на нашето време. Коляда говори с безкомпромисен език за интригите в театралните среди, за липсата на „култура“ в културата, за представленията „еднодневки“ и за нуждата от критика. А може би днес изкуството има необходимост точно от такава?

Номинации АСКЕЕР 2019 Водеща женска роля Василена Винченцо за всичките ѝ роли в “Кокошка”.

Награда за най-добър режисьор и награда за най-добро представление на Международния театрален фестивал в Прищина.

Награда за режисура от XII - то издание на ИТФ"Лица без маски", Скопие, Македония.

27 Януари, 21.00 (Зала Underground)
07 Февруари, 19.00 (Зала Underground)
26 Февруари, 19.00 (Зала Underground)

Билети тук.

Няма коментари към тази новина !