Препоръчваме ви: Концерт на Юрий Башмет със Софийската филхармония

OFFNews 17 май 2018 в 00:05 2304 0

Снимка Юрий Башмет

Феноменалният руски виолист Юрий Башмет, носител на награда „Грами“ и признат за един от най-забележителните музиканти на нашето съвремие, ще свири със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров в концерт от програмата на Европейски музикален фестивал 2018. Виртуозът на виолата ще свири днес в зала „България“, а началният час на събитието е 19:00 ч.

Башмет ще бъде солист във вокално-инструменталната композиция „Стикс“ за виола, хор и оркестър, създадена специално за него от грузинския композитор Гия Канчели. В изпълнението ще участва и Националният филхармоничен хор „Св. Обретенов“, ръководен от Славил Димитров. В програмата на събитието от поредицата „Руски приказки“ е включена също Симфония №5 от П. И. Чайковски, която ще прозвучи във втората част на концерта.

Местата за гостуването на Башмет са изчерпани, но поради огромния интерес организаторите пускат допълнителни билети, които могат да се купят само от касата Софийската филхармония в зала „България“.

Вижте и останалите ни предложения за интересни културни събития за днешния ден:

Театър 

"Виновният" на сцената на Народен театър "Иван Вазов" от 19:30 часа

Повече информация за постановката ще откриете тук.

Кино

Премиера на руския филм "Собибор" в кино Люмиер Лидл от 18:30 часа

Единственият лагер на смъртта „Собибор”, от който успешно са избягали концлагеристи, е тема на новия руски художествен филм със същото име.

Популярният руски актьор Константин Хабенски, познат от заглавия като „Дневна стража”, „Нощна стража”, Неуловим", "Световна война Z" и „Ерата на първите”, прави режисьорския си дебют с продукцията, с която, по негови думи, иска да отдаде почит на жертвите, намерили смъртта си в концентрационните лагери по време на Втората световна война.

Повече информация ще откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови