Препоръчваме ви: Концерт на ансамбъл Italian Wonderbrass

OFFNews 18 май 2018 в 00:05 1727 0

Снимка Facebook

Концерт на ансамбъл Italian Wonderbrass, част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 година, ще се състои днес от 19:30 часа в зала "България" в Софийската филхармония. Събитието се организира от Кантус Фитмус с подкрепата на Министерството на културата.

Най-добрият брас квинтет на Италия ще покаже своето майсторство пред българската публика с музика от Ренесанса, Барока, Романтизма, а също оперни шедьоври и модерна музика. В програмата са включени творби на Лука Маренцио, Йохан Себастиан Бах, Джакомо Пучини, Пиетро Маскани и др.

Квинтет “Italian Wonderbrass” е създаден през 2006 година от петима млади италиански музиканти. Тяхното желание е да представят на международната сцена един нов, динамичен и атрактивен ансамбъл. Групата изнася успешни концерти в Италия и чужбина и прави турне в Канада през 2007 г. Ансамбълът е участвал във фестивалите „Мекленбург – Предна Померания“ и “Mitte Europa” в Германия, Международния фестивал „Bagnolo Mella“ и Седмицата на музиката в Бреша (Италия). През 2008 година съставът представя Италия на Международна конференция за тромпетна музика, на която участва с две изпълнения и получава положителни отзиви от критиката.

Вижте и останалите ни предложения за интересни културни събития за днешния ден:

Кино

Прожекция на филма „Голямото плюскане” на режисьора Марко Ферери в Театралната зала на СУ от 18:30 часа, вход свободен

Събитието е част от Майските дни на културата в Софийския университет и включва серия прожекции и обсъждания с гост-водещ Васил Прасков. 

Повече информация за прожекцията ще откриете тук.

Изложба

„Спасени за поколения” в Националния исторически музей /НИМ/ от 11:00 часа

В нея се представят седемте обекта на културното наследство от България, включени в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно и природно наследство: Казанлъшката гробница, тракийската гробница при с. Свещари, старият град Несебър, Мадарският конник, Боянската църква, Скалните църкви при с. Иваново, Рилският манастир. Изложбата е посветена на: 45-ата годишнина от създаването на музея; на председателството на България на Съвета на Европейския съюз и на 18 май – Международния ден на музеите.

Повече за изложбата може да прочетете тук

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови