Препоръчваме ви: На фотоизложба в Червената къща

OFFNews 04 ноември 2017 в 10:04 5551 1

"Дискотеката на краля" и "Друг въпрос 5" са две фотоизложби, които всеки любител на съвременна концептуална фотография трябва да посети.

Двете галерии може да видите в Червената къща от 7 ноември.

"Друг въпрос 5" - заглавието има за цел да провокира зрителя да си задава постоянно въпроси: „Къде съм?“ „Какво е това?“ „Реално или нереално е?“ За целта авторите снимат изчезващи обекти от градска среда, които документират и ди- гитално обработват, което от своя страна им дава нов живот и значение в съвременния свят.

Автори са Велин Петков и Ивайло Стоянов. Петков завършва фотография в Нов български университет и в Националната художествена академия – София. Показвал е свои фотографии в Българския културен център в Париж, в Съвета на Европа, Страсбург, Солун, Музея за съвременно изкуство - София и в частни галерии.

Ивайло Стоянов е преподавател по фотография в Нов български университет и основател на Пространство за съвременна фотография PHOTOCONCEPT.

"Дискотеката на краля" също е изложба от Стоянов, който през своята кариера е бил автор на множество собствени и общи изложби с много висок колекционерски интерес.

Повече за събитията вижте във Фейсбук тук и тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

1

Бисера Виденова

18.11 2017 в 19:54

Кралят се забавлява, но не по трагично ироничния начин като в пиесата на Юго станала популярна повече като операта на Верди “Риголето”. В Дискотеката на Краля забавлението е освен концепция на пространството и вдъхновение на звук изтичащ от модифициран касетен дек. За съжаление, въздухът в две от залите в Червената къща се беше “втечнил” от дишането на многобройните студенти на Ивайло Стоянов и почитатели на тандема Стоянов/Петков, за да може всеки посетител да стане проводник на музиката и да се отдаде на изображенията; да остане насаме с тях и да направи равносметка за собствените си ъглови пространства, които обитава, както и да си зададе Друг въпрос. Добрата новина е, че има време до 23-ти ноември да се направи това.



Двете изложби “Друг въпрос 5” и “Дискотеката на Краля”- серия Ъглови пространства са обединени от интересите и търсенията на Ивайло Стоянов.

Можем да разглеждаме ъглите като отклонение от правите линии или като пространството между две пресичащи се прави. Ивайло