Препоръчваме ви: Съвременен американски танц и най-новия филм на Вим Вендерс

OFFNews 26 март 2018 в 00:09 2477 0

Днес започва един от най-интересните танцови фестивали, който се провежда у нас - Spotlight: USA. В рамките на 3 дни едни от най-добрите американски съвременни танцьори и хореографи ще представят спектаклите си пред Европа и света от Пловдив.

По време на събитието ще бъдат представени 9 хореографии, а всяко представление ще дебютира както пред българските зрители, така и пред директори на театри и фестивали от над 30 държави, които ще посетят Пловдив специално заради събитието. Селектираните танцови компании отразяват многообразието на стилове, каузи и артистични гласове на съвременната сцена в САЩ.

Днес от 20:00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“ танцовата компания CONTRA-TIEMPO от Лос Анджелис ще представи спектакъла "Буйна вода", който ще насочи вниманието към актуалните екологични, социални и расови проблеми. Вдъхновен от последната пиеса на Шекспир “Бурята“ и афро-кубинския бог на вятъра и стихиите, Ойя, представлението показва как хората взаимодействат с околната среда и едни с други.

Ако нямате възможност да отскочите до Пловдив, за да се насладите на необичайните спектакли, ето още няколко предложения за интересни културни събития, които да ви заредят с положителна енергия за цялата седмица:

Кино

От 16:00 часа в Дома на киното ще бъде прожектиран един от най-интересните филми, които бяха представени на тазгодишното издание на София филм фест - "Потапяне" на Вим Вендерс. Прожекцията е специално пригодена и за незрящи лица.

Театър

От 19:00 часа в Народен театър "Иван Вазов" можете да гледате класиката "Хъшове".

Музика

След уикенда малко от клубовете в столицата са готови да посрещнат вълна от купонджии. За щастие, един от тях е "Строежа". От 22:00 часа Shakermaker и Мартин Михайлов бъркат микс с най-доброто от бритпопа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови