Препоръчваме ви: "Цвете за Гошо" в Южния парк на 10 и 11 юни

Румен Янев
31 май 2017 в 15:32 | 7494 |2

Почти всяка година вали. На няколко пъти – по цял ден. И въпреки всичко фестивалът става. Вече 17-та година! Спомням си, че 2001-ва, когато го направихме за първи път на мястото на сринатия Мавзолей срещу двореца, също валеше. Тогава, два месеца, след като бяхме изпратили Гошо на небето, се събрахме в Градската градина – Васко Кръпката, Буги Барабата, колегите Людмил Фотев и Иво Кицов, Крайчовски, който тогава осигури озвучаването, Валди ... И така се роди фестивалът.

Като един спомен за най-добрия човек, когото бяхме срещнали в живота си. Като едно цвете във вазата на живота. Като една песен, която си тананикаме, докато изминаваме пътя си от раждането до смъртта. Като нещо, което искахме да се повтаря всяка година и го замислихме уж за Гошовия рожден ден през април, но после все така ставаше, че датата се променяше.Важното е, че ще го има и тази година. Че за 17-ти път ще се съберем тези няколкостотин души, които почти се познаваме. Че ще видим и чуем любими музиканти и ще изпеем заедно с тях някои от незабравимите песни на Гошо. Че на сцената отново ще е неговата китара, а този път песента „Равносметка“ може и да бъде изпълнена от своя автор – Буги Барабата, който навремето я сътвори и подари на Гошо за юбилейния му концерт в НДК.

След като вече го няма Цонко, Каварна и Бургаския блус фестивал, остана ни Цветето и евентуално „Миндя рок феста“ на Евгени Дайнов. Добре е да си ги пазим и нека благодарим на Кръпката и Столичната община за това 17-то Цвете. Защото тези събития пренасят във времето стремежите ни към свобода и хармония, към доброта, приятелство и любов. Всъщност, това са и посланията на този фестивал. На него обичайно звучи класически рок, блус и по някой твърд китарен риф. Но като цяло фестивалът си е блус-рок. Ще започне, както всяка година с прекрасните деца от групата „Мечо Пух“ на Сияна Търколева, които ще изпеят поне две Гошови песни и след това Румен Александров ще ни въведе в зората на предишния век с уникалния си традиционен репертоар. Оттам – нататък Васко Кръпката е подредил максимално разнообразна програма. В нея ще се срещнете с любимци като Милена, Буги и самия Васил, но ще се запознаете и с младите пловдивски блусари, ще видите поредния випуск от Силистренското рок училище на Иван Неделчев, ще послушате варненски рок (като компенсация за загубената Каварна). Не мога да не ви ви препоръчам и срещите с Камен Кацата и Развигор Попов, с Валди Тотев и цигуларката Дима, с най-яката българска блус банда в момента - „Делта Рустърс“. Звукът и светлината отново ще бъдат осигурени от Петко Ников и неговите „5 Lights”, а зад пулта ще седи Негово Озвучителство Димитър Бакалов. Той има грижата да ми осигури луксозен пластмасов стол до себе си, за да приемам достолепно парада и отвреме – навреме да хващам дистанционния микрофон и да се намесвам във воденето на програмата.

Поляната ще е като цветна леха. По тревата ще са налягали момичета и момчета. Ще се пие бира и ще димят скарите. Наоколо ще се гонят деца, а по алеите ще се търкалят бебешки колички и ще се разминават с велосипедистите. И всичко това – под съпровода на песни, които сме слушали, пели и обичаме и които ни карат да се чувстваме някак си по-живи, по-добри и по-красиви. До тогава! Ще се видим на поляната.

Програма на "Цвете за Гошо" - 2017

10.06 събота 

18.00 – "Мечо Пух"- децата на Рокендрола
18.30 – "Александров Рагтайм бенд" – ретрото е винаги на мода
19.00 – "Blues History" – младите блусари...извадиха китари...
19.30 – "River Trols" – Силистра – учениците напират здраво
20.00 – "Assamblend" – блус-рок, майна, от Филибето
20.30 – "Black Rose" – Благоевград – южняшки рок
21.00 – "Delta Roosters" – от делтата на Мисисипи, та до Перловец...
21.30 –  Васко Кръпката и "Подуене блус бенд" – България първи коридор...

11.06 неделя

17.30 – Вал-ди – вечните песни на БГ рока
18.00 – "Faces" – нови и напористи
18.30 – "Bluestream" & Камен Кацата, Развигор Попов – блус миш-маш
19.00 – "Revansh" – хард-рок на 6
19.30 – "Бумеранг" - Варна – блус- рок от морето
20.00 – "Рядка порода" – енергия за рок
20.30 – "Full Circle" – свежи и яки
21.00 – "Бараби блус бенд" – Коньовица бира на баира...без да спира
21.30 – Милена – Милена завинаги!

OTBPAT

Рейтинг : 11714

31.05 2017 в 16:57 2
+ 0
- 10
Постничко, но ще минем :))
Чалгомраззз

Рейтинг : 3281

31.05 2017 в 16:31 1
+ 0
- 0
Там се при всяко положение!Гиганти като Васко и Буги не са за изпускане!Поклон и почит за Жоро Минчев!!!