Препоръчваме ви: Звездата на Метрополитън опера Томас Хемпсън с концерт у нас

ОFFNews 16 май 2018 в 00:09 2180 0

Снимка Томас Хемпсън

Томас Хемпсън - един от най-известните оперни певци в днешно време и звезда на Метрополитън опера, ще изнесе концерт днес заедно със Софийска филхармония днес от 19:00 часа в зала "България".

Концертът трябваше да се състои през декември миналата година, но поради заболяване на артиста бе отложен за днешния ден.

В зала "България" носителят на Грами ще изнесе концерт с някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн и др. Артистът на Метрополитън опера е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време.

Една от причините американският баритон да приеме поканата на Софийската филхармония за концерта е, че лично се е уверил в таланта на българските класически музиканти. Той си сътрудничи често на концертния подиум с маестро Павел Балев. Преди по-малко от година един от най-успешните и признати в цял свят български диригент дирижира оркестъра на Виенската филхармония, а критиката е впечатлена от изключително красивия му жест и усет да ръководи спектакъла и певците, отбелязват от Софийската филхармония.

Вижте и останалите ни предложения за интересни културни събития за днешния ден:

Театър

"Животът е прекрасен" на сцената на Народен театър "Иван Вазов" от 19:00 часа

Повече информация за постановката ще откриете тук.

Кино

Българо-полският филм "Радиограмофон" в Дом на киното от 20:45 часа

Радиограмофон е създаден по истинска история и разказва за Али, който с опасност за живота си предприема тридневно пътешествие през охраняваните от армията планини, за да стигне до най-близкия град. Али иска да купи радио за своя обсебен от рокендрола син. Развиваща се на фона на комунистическия режим в България, тази история не е просто за този баща и колко далеч е готов да стигне за сина си. Това е разказ за един човек, който отчаяно иска да си върне усещането за свобода, пише се в представянето на филма. 

Повече информация ще откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews