Примата на българската естрада Лили Иванова: Моята форма се поддържа от моята публика

OFFNews 28 април 2019 в 11:16 7706 0

Снимка БНТ

Домът на Лили Иванова е пълен с цветя от рождения ѝ ден, сред които и от новия ѝ съсед - собственикът на Дарик радио Радосвет Радев.

Родена в Царство България на 24 април, примата на българската естрада Лили Иванова тази седмица навърши 80 години. По този повод певицата даде интервюта, а днес, навръх Великден, бе излъчено споделеното пред БНТ.

За възрастта си пред камерата тя казва: "Аз съм на толкова, на колкото съм", а за това, че продължава да пее - "Аз съм винаги във форма, стига да съм здрава, защото моята форма се поддържа от моите почитатели, моята публика. Следя продажбите на моите концерти и съм щастлива от факта, че те много бързо се разпродават. Това ме радва и това ме стимулира. Винаги се старая да подготвя нещо интересно, нещо ново за моята публика".

От последното си турне – от Велико Търново, през Габрово, Гоце Делчев, Бургас, Ямбол, тя разказа и за перипетии, пред които минал екипът ѝ. В Ямбол на сцената ги нападнали бубулечки, привлечени от осветлението. Били „от тези, миризливки, те са като хеликоптери и са твърди. И кацат по главите. Бях под атака на бубулечките. Някой път се случваше някой да се удари по главата – от хората около мен на сцената – за да махне някоя бубулечка. Беше смешно, но не и приятно. Благодаря на публиката, че издържа тази напаст!

А какво мисли Лили Иванова, когато види екзалтираната си публика?

„Няма време за мислене – отговаря певицата. - Да мисля за самочувствие... не съм от тия, дето се хвалят колко са велики. Това, което ме радва е, че те искат още и още. Това значи, че това, което е било на сцената, се е харесало на моите почитатели и на публиката. И аз трябва да съм благодарна.“

За себе си споделя: „Аз съм смел човек, обичам да изненадвам. Аз рискувам, но съм го премислила. Не отивам с голи ръце в огъня. Знам какво мога и какво трябва да направя и дали е възможно да го направя. Човек трябва да знае накъде е тръгнал.“

Категорична е, че ако някой мисли, че може да успее сам, „много се лъже“. „Моите успехи съм ги постигнала благодарение на моите автори, за което искам да благодаря на всички. Също така съм постигнала успехите си благодарение на моята публика. Защото ако нямаме публика, на кой да изляза да пея? Това са тези, на които аз трябва да благодаря. Аз мога да съм най-великата певица на света, обаче не мога да си пиша песни, не мога да си правя ангажименти, не мога да пиша текстове, не мога да изляза и да свиря на всички видове инструменти – това е смешно.“

Ако нямам музиканти, ако нямам автори - аз съм една нула - казва още Иванова и съветва "а не се правим на велики", да не се главозамайваме. "Аз съм правила много грешки и не съм застрахована и за в бъдеще, но много се старая да не правя нови грешки, да не се главозамайваме."

"Аз се обръщам назад и всеки би трябвало да се обръща, за да се поучи. Поуката не е напред, тя е назад - от твоите грешки. Аз много обичам да ме учат и се уча. Аз не смятам, че съм най-великата в света", казва примата на българската естрада и пожелава на хората щастие, здраве и успехи.

Сега ѝ предстоят концерти в Шумен (8 май), Хасково (1 юни), Варна (30 юни), Пловдив (17 септември) и София (8 и 9 декември).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови