Прокурори и експерти описват вещи от колекцията на Васил Божков

OFFNews 03 февруари 2020 в 11:43 6110 4

Прокурори и експерти влязоха в офиса на "Нове холдинг", за да описват вещи от колекцията на Васил Божков, предаде БГНЕС.

До момента е ясно, че са конфискувани ценни картини и експонати от дома на бизнесмена.

Миналата седмица говорителят на главния прокурор Сийка Милева увери, че предметите от колекцията на Васил Божков ще бъдат иззети в присъствието на най-добрите експерти в България, след като имаше хипотези, че ценните вещи се изнасяли в чували.

"Министерството на културата подхожда изключително отговорно и работи не за първи път съвместно с полицията и прокуратурата. Всякакви хипотези и такива глупости, че се слагат в чували са несъстоятелни", каза и министърът на културата Боил Банов.

Коментарът бе по повод възмущение на председателя на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов, че разследващите са се опитали да конфискуват колекцията на свързаната с Васил Божков фондация „Тракия“ в чували.

През седмицата от Фондация "Тракия" оповестиха съобщение до медиите, в което изразиха възмущението си от опита на разследващите органи да изземат ценни експонати от колекцията, като ги събират в чували и кашони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4006

4

yetti

03.02 2020 в 15:51

Ало, "журналисти"-те, не отговаряте на въпроса ЗАЩО ?

17156

3

aviatora

03.02 2020 в 12:23

Поредният нагъл рекет от поредният богат българин за отвличане на вниманието от кризата с боклука и водата!!! Боклук се внася в кенефната държава на Боко фараона от повече от година и го движат всякакви типове /играчи/ унищажавайки го по всякакъв възможен начин. Цялата сделка е минала със знанието на висши патрони в министерския съвет и в гестаповската прокуратура.

15509

2

Бухльо

03.02 2020 в 12:19

Конфискация...лошо няма, ако са придобити чрез престъпления. Кога влезе в сила присъдата? Да не съм пропуснал нещо?

12415

1

senester

03.02 2020 в 11:51

Експонатите вече няма да могат да се видят по изложби,защото ще красят някоя прокурорска вила...