Провокативният фотограф Роджър Балън с изложба и лекция в Квадрат 500

ОFFNews 14 ноември 2018 в 17:40 2118 0

Един от най-значимите фотографи на ХХІ век, американецът Роджър Балън е за първи път в България, за да открие ретроспективната си изложба „Архетипи” в Националната галерия. На 15 ноември от 18:00 часа в Квадрат 500, артистът ще изнесе лекция, на която ще разкаже повече за фотографията и онова, което е отвъд нея, за изкуството, което остава и за етапите, през които преминава творчеството му във времето. 

„Архетипи” е разказ за хаос, страхове, сенки, илюзии и всичко онова, от което сме направени. Едни от най-разпространените архетипни състояния на човешката психика са изразени чрез двеста черно-бели фотографии, направени между 1982 и 2014 година в Южна Африка. 

„Във фотографиите ми преобладават символи от дълбоките нива на човешкото подсъзнание. Това е неукротимо място, което има собствени правила и функционира според свои закони. Фотографиите ми свързват моята същност с външния свят. Въпреки това има безкрайни възможности и от мен зависи да организирам света чрез фотоапарата. В общи линии съм човек, който превръща визуалния хаос във визуална съгласуваност”, казва артистът.

Изложбата ще бъде отворена за посещения до 13 януари 2019 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови