Рашидов: Някой от Фейсбук ли трябваше да назнача за директор на Народния?

OFFNews 07 януари 2015 в 14:06 6558 4

Вежди Рашидов.
Вежди Рашидов.

"А кой да назнача, някой от Фейсбук ли? Назначих Александър Морфов, защото е голям български режисьор и творец", заяви Вежди Рашидов по повод назначението на режисьора за временен директор на Народния театър "Иван Вазов".

Театърът обича Морфов, а и зад него стоят над 250 български артисти, "които трябва да са обединени около кауза, мотивирани да работят", уточни министърът. 

Пред БГНЕС Рашидов призова "да спрем този начин на говорене", защото театър има заради публиката, публиката обича представленията, а Морфов е талантлив човек.

За изнесената колекция от картини от Корпоративна търговска банка отговаря прокуратурата, коментира Вежди Рашидов.

Културният министър заяви, че "единственото, което може да направим MK , е да ги съхрани, за да не бъдат загубени и да направим идентификация, за да се каже на прокуратурата кои са авторите, кои са картините и от кои години са.

По думите на Рашидов картините са прибрани по бройки и предстои да се установи дали няма и копия, както на картините, така и на наличните скулптори.

Платната са прибрани при Божидар Димитров, където ще останат, докато се установят нещата. 

Прокуратурата конфискува произведенията и те ще се дадат на държавата, ако ли не - ще се върнат на собственика, допълни министърът.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови