Рече Насимо: Да бъде светлина (галерия)

OFFNews
18 октомври 2016 в 17:31 | 10240 |1
Владимир Груев-Freax / Urban Creatures Световноизвестният български графити артист Насимо откри своя нов проект There is Light.

Тези дни огромното и студено пространство на подземния паркинг на метростанция "ИЕЦ-Цариградско шосе" в София бе превърнато в галерия – храм от световноизвестния български графити художник Nasimo/Насимо.

Проектът му се казва "There is Light" и е извършен заедно с фестивала за градско изкуство "Urban Creatures" и съдействието на Столична Община и "Метрополитен" АД.

Изложбата може да бъде видяна до 23 октомври на ниво -2 в буферния паркинг на метростанция "Интер Експо Център". В създаването ѝ са участвали повече от 100 души в продължение на една година.

Това е шестото поредно издание на феста, който през това време превърна панелните блокове на "Подуяне" в творби, разпознаваеми в цял свят, успя да утвърди градското изкуство като важна част от културния живот на града ни, а от тази година дори е част от Календара на културните събития на Столична Община.

Кой е Nasimo?

Започнал в началото на 90-те години в Търговище с надписи по стените, днес Nasimo е считан за един от основателите на Street Art и Urban Art сцената у нас. Той има зад гърба си множество изложби в България и по света, както и номинация за Будител на годината. Негово дело е и първата българска книга с графити заедно със списание „Едно”.

Част от произведенията му включват 102-метровият графит "Свободен", Дядо Добри и "Дар Божий".

чесън

Рейтинг : -14260

18.10 2016 в 17:47 1

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук