Режисьорът Павел Васев е получил 4 инсулта, състоянието му е стабилно

ОFFNews 08 май 2019 в 11:50 3443 0

Режисьорът Павел Васев е в стабилно състояние, предвид това, че е получил 4 инсулта. Той е на самостоятелно дишане със стабилна хемодинамика. Това заяви пред БНТ  д-р Красимир Бинев, завеждащ на отделение по неврореанимация в "Пирогов".

"Правим редица изследвания, за да установим с какво можем да помогнем, най-вероятно в един момент ще се наложи по-агресивна рехабилитация", поясни д-р Бинев.

Вчера режисьорът беше транспортиран от Москва с правителствения самолет, след като преди четири месеца беше приет в болница заради прекаран инсулт.

"Организацията по отношение на транспорта на Павел Васев от Москва беше перфектна. Вчера изчакахме да излети папата, след което ни пуснаха и нас. На летището ни чакаше линейката с пациента, забавихме се около час и към 15:30 - 16 ч. вече бяхме на нашето летище", обясни д-р Бинев.

Павел Васев бе транспортиран вчера с правителствен самолет, след като преди четири месеца беше приет в руска болница, след трети инсулт. Преди няколко месеца, след като разбира, че Павел Васев е в тежко състояние, Вежди Рашидов организира акция за връщането му у нас. Руските лекари не разрешавали връщането му в България, докато не се уверили, че самолетът ще бъде оборудван със специална медицинска техника и екип.

„В живота си всеки на България дава доста много. И това, което държавата, понякога може да даде е много малко от това, което той е дал и ако измерваме нещата, това е начина на мислене, това е доброто поведение и разумното разбира се”, коментира бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Павел Васев е български актьор, режисьор, заемал различни постове в управлението на българската култура: Заместник-министър (1991), председател на Съюза на българските филмови дейци (1996-2000), административен директор на Народния театър (2000-2001), директор на българския културен институт в Москва, на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ (2005-2008). От началото на 2009 г. е директор на Народния театър "Иван Вазов". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови