Режисьорският проект на Велко Кънев 'Омайна нощ' за последен път на театрална сцена

ОFFNews 14 януари 2020 в 16:55 3110 0

Преди точно 15 години, в мразовития февруари на 2005г. Велко Кънев показва на бургаската публика работата си с трима уникални актьори – Мария Сапунджиева, Асен Блатечки и Юрий Ангелов. Представлението е по текст на Жозиан Баласко – популярна френска писателка и сценаристка, по чиито пиеси са създадени още множество изключително успешни спектакли в България.

„Омайна нощ“ постига моментален успех и до днес продължава да пълни театралните зали в цялата страна. Мария Сапунджиева разказва за работата си с Велко Кънев по представлението:

„И сега „Омайна нощ” можем да играем без възстановителна репетиция – всяка дума знаем защо и как я казваме, вече е влязла в нас завинаги. Действието е разчетено до милиметри – и на сън да ни събудиш, ще го изиграем. Нито една дума не може да бъде хвърлена, без да знаеш защо.“


Едно театрално бижу, оставащо в умовете ни по френски незабравимо! Забърканите действащи лица са на пръв поглед диаметрално противоположни: затворничка в пет дневен отпуск, водещ на хитово ТВ предаване и за капак - един ужким обикновен сервитьор, но с доста спорна биография…

Тримата си забъркват една динамична нощ, когато животът преплита пътищата им в обикновено кафене на гарата. След последния за вечерта и първия за сутринта влакове за Париж, те наблягат на коняка и шампанското, а резултатите са абсолютно неконтролируеми! Любов във Франция, тежък махмурлук и … какво ли още?

Последното представление на „Омайна нощ“ ще отбележи точно 15 години, откакто пиесата е представена в България. На 1 февруари в 19 ч. на открита сцена „Сълза и смях“ публиката ще се наслади на брилянтния талант на Мария Сапунджиева, дълбочината и колорита на Юрий Ангелов и много симпатичната харизма на Асен Блатечки. Всеки от тримата е чудесно избран и съобразен като типаж с ролята си, а на публиката остава единствено да се забавлява, да ръкопляска и тихо да помаха за довиждане на работата на Велко Кънев.

Билети на касата на открита сцена „Сълза и смях“ и онлайн тук, както и във Facebook страницата и сайта на Viva Arte Theatre.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови