Руският държавен балет на лед представя „Лешникотрошачката“ в НДК

ОFFNews 26 април 2017 в 18:38 5227 0

Бурно аплодираният държавен балет „Санкт Петербург“ се завръща в България на 9 декември 2017 г., за да представи неостаряващата музика на Чайковски към „Лешникотрошачката“ в оригинален вариант и в пълния блясък и изящество на фигурното пързаляне.

За целта сцената на Зала 1 на НДК ще бъде заледена, а виртуозните фигуристи ще изпълняват специално адаптирана за лед хореография, която ежегодно спира дъха на хиляди зрители по целия свят със сложни акробатични фигури, възможни само за олимпийските медалисти, участващи в балета.

Сред тях се отличават европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов, заедно с още 20 от най-популярните състезатели на Русия, известни още като „Руските господари на спорта“, заради многобройните им победи в най-престижните състезания.

Билетите за шоуто вече са в продажба в мрежата на Eventim на цени от 40 до 60 лв., ВИП – 80 лв. Първите 300 билета са на промоционална цена с 10 лв. отстъпка.

Българската публика вече няколко пъти горещо посрещна държавния балет „Санкт Петербург“ – с ледените адаптации на последователно представените през последните няколко години класически шедьоври „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“, „Ромео и Жулиета“. Към всички тях интересът бе огромен и всички те бяха разпродадени седмици преди да бъдат играни на сцена.

Форматът „Балет на лед“ се радва на сензационен успех по цял свят. Малки и големи зали в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка и много други приемат предизвикателството да замразят сцените си, за да ги преобразят в красива ледена приказка. Международните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед - всичко това, вплетено в танц с музиката на Чайковски под вещото ръководство на уважавания руски диригент Лео Коркин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови