СПА (София поетически анимирана) гостува в Пловдив

ОFFNews 16 април 2019 в 13:55 1915 0

СПА е интердисциплинарна творческа резиденция в България, която събира творци от три различни области на изкуството (литература, визуални изкуства и музика), от различни поколения и от различни европейски страни. Идеята на проекта на фондация „Елизабет Костова“ (ФЕК) е да покаже, че Европа е по-голяма от Европейския съюз, а литературата е източник на вдъхновение за други изкуства.

СПА 2019 ще представи писатели от България, Гърция, Ирландия, Македония и Норвегия с амбицията да слее традиционните опозиции север - юг, изток - запад. Финалното събитие на резиденцията е пърформанс в търсене на артистично трансформиране на публичното пространство чрез изкуство.

Интердисциплинарна резиденция с Владимир Мартиновски, Димитър Шопов, Еди Попи, Иван Димитров, Роб Дойл, Росен Захариев, Сара Баум и Христос Иконому.

Програмата в София и Пловдив включва срещи с ученици (на 18 април в София, в 22-ро СЕУ „Георги С. Раковски", в Пловдив - на 22 април, в ЕГ „Иван Вазов”), литературна разходка (17 април в София в партньорство с проекта „Скрити букви” на Фондация „Прочети София”, В Пловдив – на 21 април, от 18:00 до 19:30 часа) и пърформанс дискусия (в галерия „Структура“ на 19 април в София, в Пловдив – на 23 април, от 19:00 часа, в СКЛАД, Тютюневия град).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови