Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Седмицата на испанското и иберо-американското кино стартира със сериала за Пикасо

ОFFNews 10 май 2018 в 13:03 2648 0

Двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино ще бъде открито на 28-ми май от 19 ч. с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“ с Антонио Бандерас, в кино "Люмиер Лидл" (НДК).

Поредицата разкрива подробности от забележителния личен и творчески живот на най-прочутия и противоречив художник на XX век, създател на кубизма, и се излъчва всяка неделя от 21:55 часа по National Geographic.

Откриващата прожекция от фестивала ще бъде само с покани. Всеки желаещ да присъства може да си вземе пропуск от Институт Сервантес след 15-ти май, от понеделник до четвъртък между 9.00 и 18.00 ч., а в петък между 09.00 и 14.00 ч.

Тази година ежегодната филмова кино панорама ще се проведе в периода 28 май - 03 юни и ще мине през София, Пловдив и Варна.

По време на фестивала ще бъдат представени 13 творби на световни режисьори по-голямата част, от които ще бъдат излъчени за първи път в България.

Тазгодишната филмова селекция от испански и иберо-американски филми включва основно комедии като: „Барът“, „Хартийки във въздуха“, „Племето“, „На лагер“, биографичния „Скъпи Посланикo“, музикално-документалния „Произведено в Мексико“ и много други.

Повече информация за филмите и програмата на фестивала може да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!