Сериалите, които очакваме през 2020 година

OFFNews Култ 25 януари 2020 в 10:17 6190 0

Netflix, HBO, Amazon, Fox, BBC, а отскоро и Apple промениха много сериозно играта.

Поне по отношение на телевизионните сериали, които вече са абсолютно равностойни на игралното кино - и като бюджети, и като качество и като звезди.

Логиката, която следваше осемдесетарската и дори деветдесетарска телевизия - започваш в тв сериал, забелязват те и ставаш кинозвезда, вече я няма.

Сега мегазвездите на киното се натискат да участват в телевизионните сериали и това за нас, обикновените зрители, е повече от добра новина.

През 2019 година гледахме доста запомнящи се заглавия. 

От една страна, помахахме за "сбогом" на епопеята "Игри на тронове".

От друга, посрещнахме велики сериали като "Чернобил" на HBO и "The Witcher" на Netflix.

През 2020 ни предстоят нови и интригуващи заглавия (над 500 телевизионни продукции ни предстоят през 2020)  и днес ние от екипа на Offnews Култ ще анонсираме някои от тях.

CBS  - "Star Trek: Picard"

Първата серия от сезона вече излезе. В този сериал култовият актьор Патрик Стюарт се завръща, а действието се развива 20 години след предходната му поява в "Стар Трек: Възмездието". От CBS още преди старта анонсираха, че сериалът ще има и още един сезон. А ние с намигване към вас ще припомним едно култово люботелско видео с Патрик Стюарт, което ни дава друг поглед към фантастиката, гледана на няколко бутилки сливова:

Amazon - "Hunters"

През 1977 година в Ню Йорк едни лоши батковци се опитват да създадат Четвърти райх в Америка. За щастие на прогресивното човечество и за нещастие на лошите нацисти чичо ви Ал Пачино застава начело на група корави агенти, които издирват нацистките лидери.

Любопитно заглавие, което очакваме да ни застигне пред телевизорите тази година.

А и харесваме Ал Пачино толкова много, че бихме му простили дори ако изиграе лидер на банда кросдресъри, които излизат на лов за трансджендър терористи.

Netflix - "Space Force"

Чичо ви Дони Тръмп ви го каза в прав текст - ще създаде американски космически сили, за да се бори срещу заплахите от космоса.

Щом бай Тръмп ви го е казАл, значи е казано - нема мърдане назад!

Е, хората от шоубизнеса са се сетили, че могат да произведат нещо от тези мъдри думи на президента и са произвели сериалът "Space force", който ще бъде комедия и ще разказва за едно недалечно бъдеще, в което подобни сили вече са създадени.

В предстоящия да излезе сериал ще видим Бен Шварц — по-известен като Джийн Ралфио от "Паркове и отдих".

Netflix - "The Witcher" 2

След като първи сезон на "Вещерът" донесе скромните 76 милиона зрители, през февруари тази година стартират снимките на сезон 2.

Гералт от Ривия (нещо като дългокос двойник на Волен, който преследва злите соросоиди с меч в ръка) ще лови демони и чудовища отново, а секси вещици ще споделят постелята му за радост на феновете на фентъзи жанра.

Впрочем, първи сезон беше изключително як и по наше скромно мнение "The Witcher" бе едно от телевизионните събития на 2020 година!

Netflix обявиха, че новият сезон няма да излезе през 2020, но се надяваме да ни будалкат.

FX - "Impeachment: American Crime Story"

Минахме през Тръмп, а сега се връщаме назад във времето, когато чичо ви Бил Клинтън беше президент на USA и докато се занимаваше с държавните дела, заби пухкавата стажантка Моника Люински.

Любопитни са няколко неща.

Първо - консултант в този сериал е самата кака Моника.

Второ - датата на премиерата 27 септември май ще бъде отменена, защото в братска Америка има сериозни критики, че излизането ще съвпадне с президентската кампания.

И трето - любопитен е изборът на актрисата, която ще изиграе Моника - Бийлд Фелстийн.

Изобщо "Impeachment: American Crime Story" заживява собствен живот още преди да се е появил във вашия телевизор.

Освен тези сериали предстоят и още доста интригуващи заглавия.

Например „Мисис Америка“ с Кейт Бланшет. Сериал за Филис Шлафли, оглавила антифеминисткото движение в САЩ от 1970 г (консерваторите да се зареждат още сега пред телевизорите).

„Малки пожари навсякъде“ е драматичен филм за любовта, сурогатното майчинство, осиновяването в който ще видим Рийз Уидърспуун и Кери Уошингтън.

А сега ви оставяме, защото са почивни дни, има грипна ваканция и на вас едва ли ви е до ревюта на предстоящи сериали.

Сипете си по едно питие и - за да не ви хване грипът, яжте повечко чесън и люти чушки.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови