Сграда в "Хаджи Димитър" стана произведение на изкуството с уникални графити (галерия)

OFFNews 04 юли 2017 в 13:26 12041 0

След като миналата година създадоха единствената по рода си изложба There is Light, отваряйки своеобразна галерия на открито с над десет стени в квартал „Хаджи Димитър“, Urban Creatures и Nasimo се завръщат с нов проект.

Оставайки верни на идеята ни Souls in Walls – души в стените, графитърите продължават да вграждат парченца от себе си в творбите, които създават.

Поредното дело на графити артиста Nasimo се намира в столичния район Подуяне, квартал „Хаджи Димитър“, улица „Доктор Албърт Лонг“ номер 10. Върху новопостроена сграда артистът и целия екип на Urban Creatures създават "Memorial".

Картината върху стената на блока е завършена на връх рождения ден на Nasimo - 28 юни, и полага началото на тазгодишното издание на Urban Creatures, което обещава много нови творби из градските пространства. 

"За наша радост стените от квартала излязоха извън границите на страната и множество артисти от целия свят се свързаха с нас с желание да се присъединят към нашето семейство. Поради големия интерес и множеството разнообразни идеи, тази година ще удължим продължителността на Urban Creatures до края на годината с няколко разнообразни проекта, с които сме сигурни, че ще ви изненадаме", обещават графити артистите. 

"Сигурни сме, че и творбите от тази година ще представляват интерес за жителите и гостите на столицата. Още от началото на годината наблюдаваме засилен интерес към квартал „Хаджи Димитър“, който стана място за разнообразен поток от туристи", пишат те, "продължаваме да вярваме в силата на изкуството и в таланта на родните ни артисти. Благодарим на София, че продължава да прави всичко възможно да се развиваме и да надграждаме с все по-мащабни идеи".

За поредна година Urban Creatures e част от културния календар на столицата, в който графитите най-накрая заемат заслужено място. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови