So Independent среща киноманите със старото българско кино в две поредни вечери

OFFNews 31 октомври 2018 в 12:59 1506 0

Емоционална среща в минутите преди прожекцията на „Поетът и дяволът" не остави безучастна публиката, която имаше възможността да се срещне с Владо Пенев, изиграл ролята на поета Христо Смирненски в лентата от 1983 година. Броени дни след 60-годишния юбилей на актьора, той бе специален гост на прожекцията.

„Поетът и дяволът" е дебютът на Владо Пенев в киното. Пред аудиторията в кино салона актьорът разказа, че след излизането си, филмът не се е приел добре, въпреки че фигурата на Смирненски е била почтено отразена от политическа гледна точка. Следват почти десет години без роли в киното, но „всичко е от Бога и всичко е дар", каза Пенев и продължи, че може би именно това му е дало възможността за развитие в театъра и в телевизията.

Преди светлините в салона да изгаснат, актьорът се обърна към зрителите с думите: „Надявам се, че след толкова години и вие, и аз ще гледаме този филм с нови очи". Владо Пенев остана до финалните надписи на филма, а след края на прожекцията дълго разговаря с киноманите.

Връщането назад към старото българско кино в So Independent продължава и тази вечер с филма „Отражения" - дебютният филм на Жана Караиванова и режисьора Румяна Петкова ще можем да гледаме от 18:15 часа в „Дом на киното".

Във фестивалната програма днес можем да видим още филмите: „Само смелите" от 19:00 часа в кино „Люмиер", „Фантастична жена" в 20:30 часа в „Дом на киното", „Стъкленият замък" в 18:15 часа в кино „Одеон", а в 20:30 в същото кино гледаме „Арктика". „Гората" е в 19:15 часа в Кино „Г8" и „Без държава" и „Построени, за да останат за вековете: Архитектурни реликви от ерата на комунизма" от 19:45 часа в „Евро Синема".

В първия ноемврийски ден киноманите ще могат да видят: „Арктика" от 19:00 часа в кино „Люмиер", „First Reformed" от 18:30 часа в „Дом на киното", а веднага след него, в 20:45 на същото място гледаме „Ноември". Два филма и в кино „Одеон" – „По-силен" в 18:15 и „Маккуин" в 20:30 часа. „Мъгла от вина" и „Почивка в планината" гледаме в Кино „Г8" съответно от 18:30 часа и от 20:00. В „Евро Синема" от 19:45 часа е прожекцията на „Европа, мечтата", а в 21:30 – „Гето Балбоа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови