Sofia Independent Film Festival започва тази вечер

OFFNews 26 октомври 2018 в 16:07 1779 0

Тази вечер е откриването на деветото издание на фестивала на независимото кино у нас Sofia Independent Film Festival. Началото ще се постави в 19:00 часа в кино „Люмиер“ с прожекция на биографичния филм McQueen.

Фестивалът ще продължи до 3 ноември с прожекции в Дома на киното, Люмиер Лидл, Одеон, Г8 и Евро Cинема. Ще бъдат показани филми от четири континента.

Гостите ще се срещнат с най-добрите заглавия от световните кино афиши за последните 12 месеца и ще присъстват на избора за игрален, документален и късометражен филм, за които места ще се борят 30 филма. 

Сред специалните гости на фестивала е Скот Хилиър - операторът на носителя на оскар Twin Towers и директор на фестивала ЕCU. Той не само ще бъде гост, но и ще проведе уъркшоп More Than A Script Competition на 27 октомври в КИНО КУЛТУРА.

Част от програмата е и 60-годишнината на актьорът Владо Пенев, която ще се отпразнува с лентата „Поетът и дяволът"

Филмът "Лятото свършва през юни" е посветен на алпиниста Боян Петров и ще бъде излъчен на 28 октомври, в 18:00 часа, в кино „Люмиер Лидл". Специални гости на прожекцията ще бъдат Радослава Ненова – жената до Боян, Стефан Стефанов и Петя Колчева - алпинисти и негови приятели.

Филмът „Фантастичната жена“, разказващ за живота след смъртта, ще може да бъде видян три пъти. Първата прожекция е на 27 октомври в 19:00 часа в Дом на киното. Тези, които няма да могат да се насладят на филма тогава, ще имат възможността да отидат на следващия ден – 28 октомври в 20:45 часа в кино „Одеон" или на 31 октомври в 20:30 часа, отново в Дома на киното.

В конкурсната програма ще участват 30 филма от целия свят, които ще се борят за голямата награда, осигурена от NU BOYANA FILM STUDIOS. В състезанието са и три български ленти, сред които „Упражнение за доверие" на Вилма Карталска, който влезе в септемврийското издание на Changing Face International Film Festival в Сидни и през 2019 г. ще се бори за голямата награда.

Със световна премиера в рамките на фестивала очакваме филма „Лоша компания" на режисьорът Джош Слейтс. Изключително развълнуван съм, че премиерата на филма ще бъде именно в България", споделя самият Слейтс. 

Филмите ще бъдат оценени от петчленно жури в състава, на което влизат Галина Тонева (продуцент и журналист), Александра Цветкова (PR специалист, ориентиран във филмовата индустрия), Иван Владимиров (сценарист и режисьор), Лорис Сърци (сценарист), Иван Юруков (Актьор)

Цена на билет: 7 лв. – учащи/пенсионери, 9 лв. – редовен билет.

HONEST CINEMA... BECAUSE HONEST IS THE NEW SEXY!

ОТКРИВАНЕ - 26 ОКТОМВРИ, 19:00, КИНО „ЛЮМИЕР"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови