София ще има своя първа нощ на игрите

ОFFNews 18 септември 2018 в 13:24 3023 0

София ще има своя първа нощ, посветена на игрите.

Първото издание на Sofia Game Night ще се проведе на 3 ноември (събота) с официален старт 18:00 ч. на разнообразни локации в София и ще постави на фокус различните аспекти на игрите - от процеса по разработване на различен тип игри, през икономическата роля на гейминг индустрията и електронните спортове, до крайния потребител и чистото удоволствие от играта.

Събитието ще представи пред широка публика, вълнуващата гейм индустрия и независимата сцена в България.

Специален акцент в Sofia Game Night ще бъде пътуващата изложба на Гьоте-институт и музея за медийно изкуство ZKM в Карлсруе „Games & Politics”, която може да бъде видяна в галерия Credo Bonum от 2 до 21 ноември.

В рамките на една нощ публиката е поканена да се впусне в изследване както на игровите удоволствия, така и на социалните, политически, теоретични, образователни и икономически аспекти на игрите. Sofia Game Night се обръща както към професионалната аудитория - разработчиците на игри, дизайнери, стори-телъри, композитори, програмисти и др., така и към широката аудитория - без значение дали това ще бъде класическият геймър, или някой, който за първи път се сблъсква с новите игри. Събитието ще смеси различните публики и ще предложи разнообразни маршрути в необятния он- и офлайн свят на игрите.

Софийската нощ на игрите е отворена инициатива, в която могат да участват всички, работещи в сферата на видео игри и дигиталната развлекателна индустрия, създатели на настолни игри, независими организации и разработчици, институции, гейминг-клубове, артисти и др.

Тук ще намерите форма за участие в Sofia Game Night, а повече информация за събитието ще откриете във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови