Софийската филхармония с 90-ти сезон: Световни звезди на класиката с концерти у нас (програма)

ОFFNews 09 август 2018 в 14:25 3354 0

Снимка Фейсбук / Софийска филхармония / Sofia Philharmonic

Софийската филхармония ще отбележи своя 90-годишен юбилей с множество концерти на световноизвестни диригенити, а солисти ще музицират с националния ни оркестър от септември до юни 2019 г.

Сред тях са големият грузински бас Паата Бурчуладзе, изумителните цигулари и виолисти Табеа Цимерман, Джошуа Бел, Вадим Репин, виртуозите на пианото, ветеранът Паул Бадура Скода, Елена Башкирова, оперната прима Анджела Георгиу много други.

На 21 септември ще чуем един от най-големите баси на нашето време - Паата Бурчуладзе - със сцени из „Борис Годунов“, а големият концерт, с който ще бъде открит юбилейния сезон 

Седмица по-късно - на 27 септември, ще се състои официалното откриване на юбилейния сезон. Солист на концерта ще бъде Вадим Репин, а диригент - маестро Найден Тодоров. Репин е признат за една от най-големите звезди на класическата музика. Той свири на най-престижните сцени, с най добрите музиканти и диригенти –Йехуди Менухин, Ростропович, Зубин Мета, Рикардо Мути, Валерий Гергиев, Еса-Пека Салонен, Юрий Башмет, Марта Аргерич, Евгений Кисин и др. Графикът му е запълнен с години напред и се променя само при изключителни случаи.

На 14 октомври ще имаме възможност да се насладим на изумителния Паул Бадура-Скода, който продължава да радва публиката и в своето девето десетилетие.

На 4 ноември на сцената на зала "България" ще излязат виртуозите Светлин Русев и Георги Черкин, а на 11 ноември най-големият полски диригент Антони Вит ще представи своята програма.

Билети за концертите ще бъдат пуснати до няколко дни, обещават от Софийската филхармония, а подробности и пълна програма за юбилейния сезон ще откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови