Софийската градска художествена галерия отваря врати

OFFNews 19 май 2020 в 06:40 3636 0

Днес, 19 май, врати за посетители отваря Софийската градска художествена галерия и филиалите ѝ - галерия „Васка Емануилова“ и галерия "Дечко Узунов“, съобщават оттам.

СГХГ ще работи от 10 до 19 ч., а филиалите - от 11 до 19 ч.

Посещенията ще се извършват при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, пишат от галерията и допълват: "Следва да имате предвид, че посещението на нашите изложби извършвате на собствен здравен риск!".

В изложбените зали на СГХГ ще се допускат до 25 посетители едновременно. В галерия „ Васка Емануилова“ – до 6-има, а в „Дечко Узунов“ - до 2-ма. Престоят за разглеждане на всеки посетител е не повече от 60 минути.

Посетителите ще влизат през един вход, спазвайки дистанция от не по-малко от 1,5 метра. Те ще са длъжни да носят предпазни маски, да дезинфекцират ръцете си на входа, където ще има диспенсъри с дезинфектанти. Там ще могат да се намерят и резервни маски за онези, които не си носят.

Посетителите ще разглеждат от ляво на дясно на дистанция от не по-малко от 1,5 метра. Забранява им се да използват мобилните си телефони и да се събират на групи. Достъпът до касите също ще се осъществява на дистанция не по-малко от метър и половина.

Влизащите в книжарницата трябва да носят ръкавици за еднократна употреба и също да стоят на метър и половина разстояние.

Охранителите няма да пускат хора без маски и които проявяват симптоми на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, хрема и други). "Лица, проявяващи такива симптоми по време на посещението си, ще бъдат помолени незабавно да напуснат помещенията на СГХГ или филиалите й", пишат от галерията.

Обслужващия персонал задължително използва шлемове или маски, дезинфектант и ръкавици.

В изложбените зали ще се извършва дезинфекция от 9.30 до 10 ч., от 13 до 13.30 и от 16.30 до 17 ч. На всеки кръгъл час ще се проветрява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови