Специални вокални изненади на концерта на Glenn Miller Orchestra в София

ОFFNews 31 януари 2017 в 15:20 3719 0

Виртуозната джаз певица Елън Блиек и самият Вил Салдън, бенд лидерът на оркетъра на Глен Милър, ще подарят няколко вълнуващи серенадни изпълнения, подготвени специално за българската публика, която ще може да види световноизвестната формация на живо на 22 март, в зала 1 на НДК в София.

Вокалистите ще бъдат подкрепени още от няколко първокласни изпълнители, подвизаващи се под името Moonlight Serenaders, които ще пресъздадат неостаряващите химни на иконата на световната джаз сцена Глен Милър точно така, както са били изпълнявани още при появата си на бял свят.

Именно „автентичност“ е най-точната дума, с която би могло да се опише преживяването, наречено “It’s Glenn Miller Time”, новият спектакъл на световноизвестния оркестър на Глен Милър.

Бендът ще потопи българската публика във феноменалната атмосфера на 30-те и 40-те години на XX век – период, не случайно останал в историята с името „епохата на джаза“. Това са годините, в които се появява и едно от най-космополитните, универсални и завладяващи музикални и културни течения – суингът.

Освен напълно точни изпълнения на оригиналните композиции на великия американски композитор, музикантите от оркестъра ще допълнят усещането за автентично преживяване и с оригиналните си костюми и музикален реквизит от епохата на джаза и суинга.

Оркестърът на Глен Милър пристига в София в пълния си състав, начело с бендлидера Вил Салдън, който е селектирал нова концертна програма специално за събитието.

Дори повече от 75 години след формирането на оркестъра на Глен Милър, музикалният свят все още остава напълно омагьосан от незабравимите мелодии и аранжименти. Точно както Кока-Кола и Елвис Пресли, Глен Милър и неговата незабравима музика, се превръщат в едни от най-ярките и разпознаваеми символи на Американската култура по целия свят.

Билети за концерта на Глен Милър могат да се открият на цени от 40 до 100 лв.
Билетите са налични онлайн и на касите в мрежата на Eventim.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови