Срещнете се с Азам Али преди концерта ѝ в София

Ambient Folklore със специален гост Маги Петрович ще подгряват Азам Али в събота

ОFFNews 24 октомври 2016 в 16:33 7605 0

Азам Али.

Формацията Niyaz, чийто фронтмен и перкусионист е възхитителната Азам Али, ще събере на едно място тази събота и мултинационалните изпълнители на уд и камаан Лога Рамин Торкиан (съосновател на проекта), Синан Ероглу Сем на кавал и баглама, Хабиб Мефта Бушери на перкусии и Габриел Етие на киборд.

На 28-и, ден преди първата си изява у нас в "Sofia Live Club", тя ще се срещне с фенове в ресторант "Orient Garden" (ул. „Св. Седмочисленици“ 2) от 13:00 часа.

Вече е известна и подгряващата група, която ще излезе на сцената преди емблемата на уърлд музиката - средновековното нео фолк трио Ambient Folklore.

Освен като организатор формацията ще се изяви и като гост-изпълнител, заедно с очарователната Маги Петрович на чело, с която музикантите репетират нови композиции вече от няколко седмици. Изненадите не свършват с нея – още един специален гост ще видим на сцената преди Niyaz – това е Панайот Ангелов на перкусии, когото познаваме от превърналата се в институция за етно-ембиънт сцената група Исихия.

Неговото присъствие никак не е случайно, както не е случаен съставът на хората, застанали зад името Ambient Folklore:

Това е проект, основан през 2013 година от Петър Делчев (Исихия, Кайно Йесно Слонце) и Евгени Чакалов (Eriney, Kайно Йесно Слонце). Групата се допълва от перкусиите и красивите и мистериозни вокали на Татяна Йосифова (Исихия, Davvid Project), присъединила се няколко месеца след създаването ѝ.

Създадена с вдъхновение от средновековната музика на Западна Европа и фолклора на Балканите, Ambient Folklore започва своя път като интерпретира традиционни музикални теми от X-XIV век. Много скоро след това музикантите в групата започват да създават авторска музика в стария стил, използвайки съвременни дубликати на старинни струнни и духови инструменти: Татяна Йосифова свири на даф, бендир и дайре, Петър Делчев – на контра китара и Евгени Чакалов – на средновековна италианска гайда и ирландски флейти. В самото начало триото се фокусира върху инструменталните пиеси, но скоро започва да включва в своите композиции оригинални средновековни стихове и текстове.

През лятото на 2015 година Ambient Folklore издава дебютния си албум "Carmina Veris" ("Пролетни песни"), разработен и записан съвместно с групата Der Dudelgeist, проект на Евгени Чакалов, в който той участва заедно с Калин Йорданов (Irfan).

Билети за концерта могат да бъдат закупени от мрежата на "Eventim" на цена 40 лв. 

На този линк пък можете да прочетете интервюто на OFFNews с Азам Али.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови