Стартира продажбата на еднодневни билети за фестивала с Nightwish във Варна

Владимир Йончев 10 август 2018 в 18:19 5805 0

От днес стартира продажбата на еднодневни билети за фестивала "Varna Mega Rock". Хедлайнери в последната вечер - на 19 август, са финландските легенди Nightwish и естествено интересът към тях е най-голям.

Еднодневен билет струва 70 лева, докато двудневните са по 120 лева.

Билети могат да се закупят от сайта на Eventim.

Мястото на концерта е морският кей във Варна.

Първоначално фестивалът беше замислен като двудневен, но организаторът - бившият кмет на Каварна - кметълът Цонко Цонев обяви извънреден бонус ден. Той ще е в петък, на него ще свирят само български групи и ще е безплатен за притежателите на двудневни билети.

Във втория ден - 18 август, хедлайнер е Глен Хюз от Deep Purple, който ще свири с Б.Т.Р., а преди него са обичаните у нас Kamelot.

Най-силна е третата вечер, 19 август, когато непосредствено преди Nightwish на сцената ще се качат други финландски легенди - Apocalyptica, които покориха света с дръзките си версии на метълхитове, изпълнени на виолончела.

Nightwish завършват не само фестивала, но и цялото си европейско турне. Първоначално България не беше включена в него, но благодарение на изключителните усилия на Кметъла и помощта на Пламен Димов, който е бил техен учител по музика във Финландия, звездите се съгласиха да включат извънредно Варна в турнето си.

След него Nightwish за дълго ще се оттеглят от сцената, защото започват подготовка за следващия си албум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови