Световна предпремиера от най-известния ливански хореограф открива Оne dance week

#МИНАРЕ на Омар Раджех ще видим в Пловдив на 21 септември

ОFFNews 18 юли 2018 в 14:48 1766 0

Световна предпремиера на спектакъла #МИНАРЕ на звездата от арабския регион Омар Раджех ще открие 11-тото издание на Оne dance week на 21 септември от 19:30 часа в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

#МИНАРЕ е артистична реакция срещу разрушаването на древния град Алепо по време на войната в Сирия. И по-специално на неговата “душа” - историческото минаре на хиляда години на Голямата джамия, сринато в артилерийски обстрел. Спектакълът обединява съвременен танц, визуални изкуства, арабска музика и кадри от дронове по време на изпълнението.

Това е поредната смела и въздействаща постановка във визитката на Омар Раджех, спектакъл-съпротива срещу унищожението на древни градове и човешки животи, на исторически постижения и култури, на миналото и бъдещето.

Българските зрители ще имат възможност да гледат #МИНАРЕ само седмица преди официалната му премиера на престижния фестивал за съвременни изпълнителски изкуства Romaeuropa в Рим. В Пловдив трупата на Омар Раджех ще открие 11-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс Оne dance week, което ще се проведе между 24 септември и 14 октомври в Пловдив.

Билети за #MИНАРЕ може да намерите онлайн в системата на ЕpayGo.bg, както и на касите на EasyPay.

Омар Раджех е хореограф, танцьор и директор на компанията Omar Rajeh | Maqamat Dance Theatre, която основава през 2002-а година. Завършил е театрално и танцово изкуство в Ливан и Англия. Автор е на 15 забавляващи спектакли, представяни из арабския регион и цяла Европа, а също в Канада и Корея. Негови спектакли са показани на престижни фестивали и сцени, като Eвропейския център за изкуства в Дрезден, Tanzquartier във Виена, Le Centquatre - Париж Les Théâtres de la Ville в Люксембург, Театър - Пфалцбау Лудвигсхафен, SZIGET - Будапеща, SIDANCE - Сеул и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови