Световноизвестната рок опера 'Исус Христос - суперзвезда' идва у нас

ОFFNews 19 февруари 2018 в 10:49 3086 0

Тази година великият композитор Андрю Лойд Уебър става на 70 години. Той ще отпразнува рождения си ден под мотото "Без маска". 

Цяла Европа ще празнува юбилея с турнето на „Исус Христос - суперзвезда“, чиято последна дата е в Зала 1 на НДК. Със зрелищното шоу в България ще приключат и тържествата по повод 70-годишния юбилей на един от най-големите композитори на нашето време.

"Без маска" ще се казва и автобиографичната книга на Уебър, която ще бъде представена на 6 март. Нещо повече – през март предстои да излезе на пазара платинената колекция с негови музикални произведения. В нея, събрани на едно място, ще чуем песните от „Котките“, „Евита“, „Исус Христос - суперзвезда“, „Фантомът на операта“ и други. Изненадата ще са изпълненията на Барбара Стрейзънд, Бионсе, Грегъри Портър, Лана Дел Рей, Мадона, Никол Шерцингер, Сара Брайтмън и много други. Платинената колекция дискове излиза на пазара на 16 март.

„Дължа на всички, участвали в съставянето на тази компилация, едно огромно благодаря. Очевидно е, че много е мислено, за да се изберат произведения от моята почти 50-годишна кариера. Тази компилация ми носи спомени и прави един композитор много щастлив. Разбира се, че обичам и новите парчета и обичам оркестралните сюити. Няма нещо, което един композитор да обича повече, отколкото да чуе своите мелодии, изпълнени от оркестър“, казва Уебър за предстоящото излизане на диска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови