"Цар Лъв" спечели 1.337 милиарда долара

OFFNews 13 август 2019 в 13:21 2433 0

Снимка YouTube

Римейкът на класическата анимация „Цар Лъв“ от 1994 г. жъне големи успехи в кината и носи солидна сума на създателите си. Филмът на Дисни е спечелил 1.337 милиарда долара от прожекции в световен мащаб, като задминава рекордьора до този момент – „Замръзналото кралство“.

Историята на Елза и Анна от 2012 г. донесе печалба от билети в размер на 1,276 милиарда долара. Нови рекорди обаче могат да бъдат прогнозирани, тъй като тази есен „Замръзналото кралство“ ще има продължение.

Разбира се, разногласия около категорията на филма съществуват. Със своята фотореалистична компютърна анимация, новият филм до голяма степен раздели мненията на критиците. Едни твърдят, че филмът е анимация, а други - че е игрален филм. В техническо отношение той е много революционен – отличава се с реалистични детайли, които обаче са създадени изцяло на компютър.

Това обаче не му попречи да се превърне в №1 на Дисни.

Най-кастовият филм на всички времена е „Отмъстителите: Краят“, който държи рекордната печалба от 2,795 милиарда долара, надминавайки „Аватар“, чиято печалба е 2,789 милиарда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови