„Царицата на чардаша” с гост режисьор от Виена с премиера този месец в Музикалния театър

ОFFNews 19 февруари 2018 в 16:55 2948 0

На 24 февруари от 19 часа и на 25 февруари от 17 часа е премиерата на оперетата „Царицата на чардаша” в Музикалния театър. В юбилейния си сезон, в който чества 100 години от началото на професионалната оперета в България, театърът кани гост-режисьори от родинта на оперетата.

За режисьор на една от любимите оперети на българската публика „Царицата на чардаша” от Калман е поканен Адриан Холендер от Виена. Той е работил по проекти, свързани с операта, по цял свят. От българска страна помощник-режисьор е дългогодишната солистка, а в момента директор на Музикалния театър Марияна Арсенова.

Адриан Холендер казва, че е доволен от професионализма на артистите от Музикалния театър. „Тук се поддържа едно много високо ниво на оперетните артисти. Високо е професионалното ниво и на музикантите, хора и балета на театъра, което е много удовлетворяващо за мен като режисьор-постановчик.”

Австрийският режисьор признава, че неговото семейство е силно свързано с България. Неговият баща е прочутият оперен мениджър и дългогодишен директор на Държавната опера във Виена Йоан Холендер. Той е подал ръка в началото на творческия им път на такива големи наши имена в оперното изкуство като певците Веселина Кацарова, Калуди Калудов, Надя Кръстева, Красимира Стоянова, както и на оперната режисьорка Вера Немирова.

Билетите за двете премиерни дати са изчерпани, но публиката ще може да види представлението през март - на 17, 24 и 31 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови