Театър Азарян ви кани на дискусия с актрисата Снежина Петрова и екипа на спектакъла 'Медея'

ОFFNews 13 ноември 2019 в 16:40 2468 0

След успешната софийска премиера на спектакъла „Медея” на театралната сцена в НДК, на 14 ноември всички почитатели на представлението ще могат да се срещнат с актрисата Снежина Петрова, преводача Георги Гочев и част от творческия екип на проекта в отворена дискусия в Театър Азарян. Събитието е с начален час 18:30 ч. и ще премине под наслов „Медея без мит”. Входът както за закупилите билет за спектакъла, така и за други посетители, е свободен.

„Да се срещнем с публиката извън защитеното пространство на представлението е много вълнуващо и различно преживяване”, споделя Снежина и обещава всеки зрител да има шанса да се докосне до „магическата” корона на Медея.

След събитието, закупилите билет за представлението от 20:00 ч., ще имат възможност да се потопят в света на древногръцката митология и да станат част от магията, наречена „Медея”.

Изоставена от своя мъж, Медея търси и намира възмездие, като посяга на една универсална ценност – своите деца. Трагичният ѝ избор вълнува човечеството от Античността до днес. Текстът на Еврипид от 431 г. пр. Хр., оживява в новия превод от старогръцки на Георги Гочев и Петя Хайнрих и във виртуозното изпълнението на 40 актьори, музиканти и деца. Режисьор на представлението е Десислава Шпатова, а сред актьрите са Койна Русева, Ивайло Герасков, Станка Калчева, Петър Дочев и др.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се реализира с финансовата подкрепа на СП „Култура“, Нов български университет, Гьоте институт – България, НФ „Култура“ и в партньорство с фондация „Здраве и социално развитие“.

Билети за „Медея” могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови