Театралната стихия 'Медея' в София през октомври

OFFNews 17 юли 2019 в 11:26 2962 0

В началото на следващия сезон - на 8 (от 19:00 ч.) и 9 октомври (от 18.30 ч.), театралната стихия „Медея“ се пренася на сцената на Театър Азарян. Премиерният спектакъл по едноименната трагедия на Еврипид беше представен за първи път след 40 години на сцената на Античен театър в Пловдив и предизвика буря от емоции сред зрителите.

Тригодишният независим театрален и социален проект, който се превърна в главен акцент на артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, акостира в София с подкрепата на СП „Култура“.

Изоставена от своя мъж, Медея търси и намира възмездие, като посяга на една универсална ценност – своите деца. Трагичният й избор вълнува човечеството от Античността до днес. Текстът на Еврипид от 431 г. пр. Хр., оживява в новия превод от старогръцки на Георги Гочев и Петя Хайнрих и във виртуозното изпълнението на 40 актьори, музиканти и деца.

В ролята на Медея ще видите неповторимата Снежина Петрова, която ще провокира границите на човешката и артистична природа.

Режисьорът Десислава Шпатова създава уникален свят от образи и чувства, в който завихря пространствените решения на сценографите Зина Генч и Христина Дякова. Хореографията е дело на Анна Памуплова, а неповторимата музика – на Асен Аврамов!

Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се реализира с финансовата подкрепа на СП „Култура“, Нов български университет, Гьоте институт – България, НФ „Култура“ и в партньорство с фондация „Здраве и социално развитие“.

Билети за спектакъла „Медея” може да закупите от касите на Билетен център НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови