Тикетпро за скандала с концерта на Smokie: Организаторите не съществуват!

OFFNews 21 април 2018 в 15:28 8513 0

"Няма субект с име или фирма ЕventsJar! Това нещо не е организатор. Това е фейсбук страница." - това е коментарът на Тикетпро, който изпълнителния директор на фирмата Пламен Марков направи пред OFFNews относно скандала с връщането на парите от отменения концерт на Smokie в Бургас. 

Промоутърската компания EventsJar и разпространителят на билети "Тикетпро" не могат да се разберат кой трябва да върне парите на хората, закупили си пропуски за отменения концерт на Smokie в Бургас. Скандалът стигна дори до омбудсмана на Бургас Тодор Стамболиев.

По думите на Марков концерт в Бургас дори не се предвиждал и не са платени пари на Операта в Бургас. 

"Не знам дали има и подписан договор с Държавна опера Бургас. Групата е отказала да свири в Бургас още през 2017. Какви са техническите причини, довели до отмяната на концерта? Вие сте излъгани от псевдиорганизатор, който се крие и разговаря с вас през фейсбук. Защо не попитате директора на Операта. Имат ли договор? Ток ли няма? Сцена ли? Това е първата отмяна на концерт в България поради технически причини", коментира Марков. 

В Тикетпро България ЕООД не е постъпвала нотариална покана от ЕventsJar.

"Дори да има подобна, една покана не носи със себе си сила на присъдено нещо. Тя е просто писмо с претенции, доставено на ръка. Няма по – голяма сила от един е-мейл", каза шефа на Тикетпро.

"Тикетпро България ЕООД е изпълнило всички свои ангажименти по договор за поръчка, а именно продавало е билети за концерти на Смоуки и е отчитало парите на поръчителя. Дружеството не носи отговорност за организирането на концерта. Парите са постъпвали по сметки или са получавани на ръка от „ЛИВЛОВ“ ООД, представлявано от Елена Ивайлова Лозанова, в качеството му на организатор на два концерта на СМОУКИ, на 07 и 09 декември 2017 г., съответно във Варна и Бургас, възложило на Тикетпро България ЕООД, продажбата на билети, с договор от 15.03.2017 г.. В последствие, концертите бяха пренасрочени за февруари 2018.

В момента срещу Тикетпро България ЕООД няма заведено дело от този ортанизатор. Това е лъжа!"

В момента в КЗП има повече от 50 жалби заради концерта, като делата тепърва ще се гледат. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови